Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έχει υποβληθεί στην ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου χθες Πέμπτη (9/5) από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, υπό την συνοδεία των δικηγόρων τους Αναστάσιου Βαβούσκου και Ανδριάνας Κλαΐδη, υπόμνημα στο οποίο αναγράφονται έντεκα ενστάσεις.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι συγκεκριμένς ενστάσεις, συνηγορούν στην ακύρωση της διαδικασίας εναντίον των μοναχών, ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου.

Στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Αναστάσιος Βαβούσκος αναλύοντας το υπόμνημα. Όπως είπε αναμένει ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί στους μοναχούς ότι θα ακυρωθεί η διαδικασία.

Ο κ. Βαβούσκος μεταξύ άλλων εξήγησε ότι «η ανακριτική επιτροπή εξετάζει μάρτυρες για να δει αν υπάρχει υπόθεση. Αν κρίνει ότι υπάρχουν παραπτώματα βγάζει μια απόφαση, ορίζεται εκκλησιαστικός εισαγγελέας ο οποίος συντασσει κατηγορητήριο, τότε υπάρχουν κατηγορούμενοι, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν παίρνοντας όλο το μαρτυρικό και αποδεικτικό υλικό.»

Στη συνέχεια ο συνήγορος των μοναχών είπε πως δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο το οποίο έχει προκληθεί από τους μοναχούς διότι όπως είπε «οι μοναχοί δεν έκαναν τίποτε.»

Απευθυνόμενος σε αυτούς που στρέφουν τα βέλη τους προς την πλευρά των μοναχών είπε πως «το αν δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως καταγραφές ιδιωτικών στιγμών από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δεν είχε πρόσβαση κανένας πλην του ηγουμένου».

Επιπρόσθετα ο κ. Βαβούσκος ανέφερε πως «ότι βλέπει ή ακούει ο κόσμος όταν είναι παράνομο δεν λαμβάνεται υπόψη γιατί αλλιώς όλη η καταστρατήγιση προστασία του ιδιωτικού βίου και των προσωπικών δεδομένων έφυγε.»