Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στη σύλληψη τριών προσώπωνηλικίας 24, 28 και 23 ετών προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο για δύο διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης στην Πάφο, ενώ για τις δύο υποθέσεις κατηγορήθηκαν γραπτώς οι εργοδότες τους για παράνομη εργοδότηση για να κλητευθούν αργότερα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, χτες 9 Μαϊου γύρω στις 11:40 μέλη της ΥΑΜ μετέβηκαν σε εστιατόριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο κατόπιν πληροφορίας ότι εκεί εργάζονται παράνομα διάφορα πρόσωπα. Στο πλαίσιο της έρευνας εντόπισαν δύο πρόσωπα 24 και 28 ετών από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι απασχολούνταν στο εν λόγω καφεστιατόριο. Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος παρέμεινε στη Δημοκρατία παράνομα από τις 9.8.23 ενώ ο 28χρονος από την 1η Νοεμβρίου του 2023. Επίσης οι δυο εργοδοτούνταν παράνομα και συνελήφθησαν. 

Εργοδότης ήταν γυναίκα ηλικίας 58 ετών, η οποία κλήθηκε στα Γραφεία της ΑΔΕ Πάφου για σκοπούς ανάκρισης. Ο κ. Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως εναπόκειται στη Νομική Υπηρεσία να αποφασίσει κατά πόσο θα διωχτούν ποινικά ή κατά πόσο θα τους απελάσουν.

Σε δεύτερη περίπτωση στις 9 Μαϊου στις 11:40 άλλα μέλη της ΥΑΜ μετέβησαν σε άλλο καφεστιατόριο που βρίσκεται στην αγορά της Πάφου για διερεύνηση πληροφορίας για παράνομη εργοδότηση. Εκεί εντόπισαν γυναίκα 23 ετών αφρικάνικης καταγωγής, η οποία παρέμεινε στη Δημοκρατία παράνομα από τις 22.3.24 και ταυτόχρονα εργοδοτείτο παράνομα. Η 23χρονη συνελήφθη.

Ο 41χρονος εργοδότης κλήθηκε στα Γραφεία της ΑΔΕ Πάφου ανακρίθηκε. Αναμένεται και σε αυτήν την περίπτωση να δοθούν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσον η 23χρονη θα απελαθεί ή κατά πόσο θα διωχτεί ποινικά.