Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Συμπληρωματική μήνυση ονομαστικά και κατά προσώπων της πολιτικής ηγεσίας αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ,  η συμπληρωματική μήνυση θα γίνει ονομαστικά κατά των μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στην συντονιστική ομάδα πολιτικής προστασίας συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων αναμένεται να καταθέσουν μήνυση προσωπικά και ονομαστικά και κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μήνυση η οποία συζητούνταν το προηγούμενο διάστημα και στην ουσία έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Εισαγγελέως Εφετών, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή πατέρα θύματος και έστειλε την δικογραφία στη Βουλή ως προς τους τότε Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και την Υφυπουργό Υγείας κ. Ράπτη.

Στο μεταξύ, χθες ολοκληρώθηκε η έρευνα των εκπαιδευμένων σκύλων στα «Πηγάδια», έρευνα από την οποία δεν προέκυψε γενετικό υλικό, ενώ τμήματα οστών που βρέθηκαν στον χώρο (σ.σ. σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως δεν είναι οστά ανθρώπων) θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως οι εκπαιδευμένοι σκύλοι θα κάνουν έναν ακόμα τελευταίο έλεγχο σήμερα στο Κουλούρι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των χημικών εξετάσεων δειγμάτων χώματος που ελήφθησαν από τα «Πηγάδια».

Τα ηχητικά ντοκουμέντα

Όπως εξάλλου μεταδίδει η εφημερίδα Ελευθερία, σήμερα ο ο εφέτης ανακριτής Σωτ. Μπακαΐμης, αναμένεται με παραγγελία του να ζητήσει την απομαγνητοφώνηση των πρόσθετων ηχητικών αρχείων που εντοπίστηκαν στους κατασχεμένους δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά. Πρόκειται όπως αναφέρεται, για συνομιλίες που αφορούν χρονικά διαστήματα πριν και μετά το δυστύχημα, οι οποίες δεν είχαν παραδοθεί, στο πλαίσιο της ανάκρισης από τον ΟΣΕ στην ΕΛ.ΑΣ., και εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την επίδικη ώρα του δυστυχήματος τα ηχητικά αρχεία που παραδόθηκαν από τον ΟΣΕ στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας ταυτίζονται με εκείνα που βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους μετά την κατάσχεση στα κτίρια του ΟΣΕ στην Αθήνα.

Πηγή: in.gr