Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Στην ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις αναφέρεται η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου, απαντώντας σε επιστολή της προέδρου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντολόρς Μονσεράτ που είχε ζητήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή -που υπογράφεται από τον πρόεδρο της επιτροπής Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ-, η επιτροπή LIBE επιμένει «και για την άμεση προσαγωγή των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπεύθυνων κυβερνητικών αξιωματούχων, στη δικαιοσύνη».

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι «η επιτροπή LIBE επιμένει στην επείγουσα ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διεξαγωγή μιας εμπεριστατωμένης και αποτελεσματικής έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση, και για την άμεση προσαγωγή των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπεύθυνων κυβερνητικών αξιωματούχων, στη δικαιοσύνη».

Ακολούθως προτίθεται ότι η επιτροπή LIBE «χαιρετίζει την έρευνα που ξεκίνησε από την EPPO (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία) σχετικά με το κατά πόσον η χρήση των κονδυλίων της ΕΕ από τις ελληνικές αρχές έχει προκαλέσει πιθανή ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ και αναμένει τα τελικά της αποτελέσματα».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «η επιτροπή LIBE θα συνεχίσει τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του κράτους δικαίου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης από την πλευρά του επισημαίνει πως «το Ευρωκοινοβούλιο λέει «όχι» στη συγκάλυψη και δεν πρόκειται να κλείσει την υπόθεση πριν δοθούν απαντήσεις και πριν αποδοθούν ευθύνες. Είμαστε εδώ. Μέχρι να μάθουμε όλη την αλήθεια. Μέχρι να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Πηγή: in.gr