Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το θέμα των προνοιών της σύμβασης μεταξύ του κράτους και της κοινοπραξίας Κίτιον αλλά και η υλοποίηση του έργου της κοινής ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας θα εξετάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρία.

Το θέμα θα εξεταστεί αυτεπάγγελτα από την επιτροπή έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Ζαχαρία Κουλία και με τη συμφωνία όλων των μελών της.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίας ο κ. Κουλίας είπε ότι θα σταλεί επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων με την οποία θα ζητείται η υποβολή της σύμβασης μεταξύ του κράτους και της κοινοπραξίας Κίτιον.

Ο κ. Κουλίας ζήτησε επίσης από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδης, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρία με αφορμή τη συζήτηση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Φορολογίας, όπως ετοιμάσει και υποβάλει έκθεση στην επιτροπή.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου παρατήρησε ότι η συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας και του κράτους είναι εμπιστευτική, με τον Γενικό Ελεγκτή να απαντά πως όλες οι συμφωνίες του κράτους, που θεωρούνται συμφωνίες μεταξύ δύο μερών δεν δημοσιοποιούνται, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι πρόνοιές της δεν μπορούν να διαβιβαστούν στην Επιτροπή.

Παρεμβαίνοντας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα ενημέρωσε πως αντίστοιχο θέμα έχει εγγραφεί και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών αλλά για εξέταση της πορείας υλοποίησης, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει να καταπιαστεί μόνο με την σύμβαση του έργου.

Ο κ. Κουλίας είπε τέλος πως το θέμα θα συζητηθεί εντός 2-3 εβδομάδων.