Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συναντήθηκε το απόγευμα στις Βρυξέλες η Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Συζητήθηκε ο ρόλος που η Ευρωπαϊκή Ένωση, δύναται να διαδραματίσει στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, υπό το πρίσμα και των τελευταίων συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επίσης συνάντηση είχε και με την Επίτροπο για θέματα Μεταρρυθμίσεων και Συνοχής, Ελίζα Φερέιρα.

Η προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα ολοκλήρωσε στις Βρυξέλες τον κύκλο επαφών που είχε σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν οι επισκέψεις σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου είχε συναντήσεις με διπλωματικούς συμβούλους του καγκελάριου Όλαφ Σόλτς και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς επίσης και στελέχη των υπουργείων εξωτερικών των δυο χωρών.

Αρχές της επόμενης εβδομάδας η κ. Ολγκίν θα βρεθεί στην Κύπρο και κατά το διάστημα της παραμονής της στο νησί μας θα έχει δυο χωριστές επαφές με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης μιλώντας ενώπιον στελεχών του κόμματος Εθνικής Ενότητας, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το «όραμα» της λύσης δυο κρατών.

Ερσίν Τατάρ

«Είναι ευθύνη όλων μας να υπερασπιζόμαστε το κράτος μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ, το κράτος μας, την κυριαρχία μας και τις εγγυήσεις της Τουρκίας».

Και πρόσθεσε ότι για την τουρκική πλευρά αποτελεί κόκκινη γραμμή η διατήρηση των εγγυήσεων.