Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έχει πάντοτε ενδιαφέρον να βλέπουμε τις ιστορίες ζωής διάσημων προσώπων. Από το πώς ξεκίνησαν, πώς εξελίχθηκαν, και πώς τελικά κατέληξαν να λάβουν φήμη και να γίνουν πλέον αναγνωρίσιμοι. 

Αρκετές φορές η Μαρία Καβογιάννη έχει μιλήσει σε συνέντευξη της για τη ζωή και την καθημερινότητα της, πριν γίνει γνωστή ηθοποιός. Αυτή τη φορά κυκλοφόρησε μια εικόνα, η οποία έχει προκαλέσει εντυπώσεις.

Στην εικόνα βλέπουμε τη διάσημη ηθοποιό να ποζάρει μαζί με τους μαθητές της σε μια σχολική γιορτή. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, δεν είχε ποτέ σκοπό να ακολουθήσει την υποκριτική, ενώ για 7 χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο.

Σε παλιότερη συνέντευξή της, η Μαρία Καβογιάννη είχε δηλώσει «τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ ωραία. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός αλλά δεν ξέρω και εγώ πώς παρασύρθηκα και έγινα. Τελείωσα το σχολείο, πήγα σε μια σχολή, πέρασα στην ΑΣΟΕ και σπούδασα οικονομικά και μετά έγινα δασκάλα».

1

«Δούλεψα ως δασκάλα για 7 χρόνια»

«Δούλεψα ως δασκάλα για 7 χρόνια, ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα αυτό το επάγγελμα και ήθελα να δώσω στα παιδιά πάρα πολλές πληροφορίες, να μάθουν πολλά πράγματα και ιδίως για την τέχνη. Ασχολήθηκα πάρα πολύ με τα παιδιά του δημοτικού όπου και δούλεψα για επτά χρόνια. Και βέβαια ήμουν πάρα πολύ φιλότιμη δασκάλα γιατί ήθελα να κάνω στα παιδιά ό,τι μπορούσα περισσότερο ανεξαρτήτως από την μεγάλη μου ανάγκη να τους μάθω τέχνη κυρίως. Αναγκαστικά δίδαξα και πάρα πολλά άλλα μαθήματα όπως γεωγραφία, ανθρωπολογία, ιστορία και έχω πολλές αναμνήσεις», είχε συμπληρώσει η Μαρία Καβογιάννη.

Η ιδιαίτερη σχέση της Μαρίας Καβογιάννη με την γιαγιά της

Σύμφωνα με την ηθοποιό, η γιαγιά της ήταν εκείνη που της μίλησε για το θέατρο: «Η γιαγιά μου όμως, μια φοβερή δασκάλα που έγραφε θέατρο και έκανε διασκευές από αρχαία κείμενα, θυμάμαι να μου λέει την Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Όπως θυμάμαι να λέει στη μαμά μου ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός. Είχα ένα περιβάλλον καλλιτεχνικό, ανοιχτό».

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της με την υποκριτική;

«Όταν πήγα στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, κατάλαβα ότι όλο αυτό το παιχνίδι με τους αυτοσχεδιασμούς, με τα έργα, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Με βοήθησε. Βρήκα το περιβάλλον που ήταν πραγματικά οικείο σε εμένα. Βρήκα συγγένεια με τους συμμαθητές του, γίναμε φίλοι κι έχουμε κρατήσει ως τώρα. Νομίζω ότι όταν θέλεις να ασχοληθείς με το θέατρο είναι σαν να θέλεις να επιμηκύνεις την παιδική και σχολική σου ηλικία. Να συνεχίσει το παιχνίδι, τις πλάκες», πρόσθεσε η Μαρία Καβογιάννη.

Πηγή: GRACE