Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φ

Το πλοίο Jennifer επιστρέφει για να δέσει στο Λιμάνι της Λάρνακας, φορτωμένο με 240 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, που δεν έγινε εντέλει εφικτό να εκφορτωθούν στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της ισραηλινής επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή της World Central Kitchen που προκάλεσε τον θάνατο επτά μελών της.

Λίγο προηγουμένως στο Λιμάνι της Λάρνακας έδενε και το Open Arms.

Με μαύρα μπλουζάκια κι αγκαλιασμένοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, αποτίουν φόρο τιμής στους συναδέλφους τους που δεν επέστρεψαν μαζί τους…

Με τον ιδρυτή της ΜΚΟ, συνομίλησε χθες βράδυ ο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κόμπος εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον χαμό επτά ατρόμητων ηρώων της ανθρωπότητας όπως τους χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Κόμπος.

Η ΜΚΟ ζητά η έρευνα να είναι ανεξάρτητη και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Ισραήλ, ότι το χτύπημα ήταν εσκεμμένο.

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό το βράδυ της 1ης Απριλίου, με τους φίλους και συναδέλφους των θυμάτων να μην μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.

Η World Central Kitchen είναι βασικό γρανάζι του Σχεδίου Αμάλθεια και η απόφασή της να αναστείλει τις εργασίες της στη Λωρίδα της Γάζας, έβαλε στον πάγο και την κυπριακή πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την ΜΚΟ και τους υπόλοιπους εταίρους, που μελετούν τα επόμενα βήματα, καθώς στόχος είναι, όπως το διατύπωσε και ο ΠτΔ, η Αμάλθεια να συνεχιστεί.