Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται ο κύριος κατηγορούμενος του κυκλώματος παιδεραστών, Ηλίας Μίχος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος την Παρασκευή κατά πλειοψηφία (5-2) για βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία και κατάχρηση ανηλίκου, πορνογραφία και παράνομη οπλοκατοχή.

Σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις στον 53χρονο λόγω της βαρύτητας των ειδεχθών του πράξεων, όπως επίσης ούτε στη μητέρα, επικαλούμενη την παραμέληση της επιμέλειας της 13χρονης σήμερα επιζώσας. 

Ωστόσο, η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί, καθώς αθωώθηκε για τα περί διακεκριμένη μαστροπεία και όλα τα αδικήματα πλην της εκβίασης σε βάρος της συζύγου του Μίχου, που αποτελεί πλημμέλημα. Η όποια ποινή για αυτό έχει υπερεκτιθεί από την άδικη κράτησή της επί ενάμιση χρόνο στην φυλακή.

Η εισαγγελέας ζητάει επίσης την απόρριψη για ελαφρυντικά για όσους «πελάτες» κρίθηκαν ένοχοι και την αναγνώριση του σύννομου βίου για εκείνους, που βαρύνονται με την πράξη της γενετήσιας πράξης άπαξ.

Το δικαστήριο έχει καταδικάσει 16 κατηγορούμενους για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και τον λεγόμενο «Μιχάλη» για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία για τον οποίο η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η Εισαγγελέας αρνήθηκε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Για έναν κατηγορούμενο, που φέρεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στη σημερινή συνεδρίαση που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, όπως και η προηγούμενες, θα γίνει γνωστή η απόφαση επί των ελαφρυντικών ενώ στο τέλος της εβδομάδες θα γίνουν γνωστές οι ποινές σε βάρος των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας έκριναν οι ένορκοι -ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε- χαρίζοντας τη δικαίωση στην ανήλικη και την ελευθερία στη μητέρα της. Μια ετυμηγορία που πρόσφερε ανακούφιση στην οικογένεια του θύματος και όλους πολίτες, που πάλεψαν με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη από την πρώτη στιγμή.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών