Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια και την αθώωση της μητέρας της αποφάσισε το δικαστήριο, η οποία αναμένεται να αποφυλακιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον 55χρονο επιχειρηματία, Ηλία Μίχο, για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία, αλλά και για τα αδικήματα περί κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφίας ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπείας και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

«Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα αποφυλακιστεί η μητέρα της 12χρονης» λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για την διακεκριμένη πορνογραφία και μαστροπεία, ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας και για παιδική πορνογραφία, ενώ έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα για τις κατηγορίες των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία.

Πότε θα αποφυλακιστεί η μητέρα – Τι λέει δικηγόρος της

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης μιλώντας στο MEGA δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Για το αδίκημα του βιασμού υπήρχε η κατάθεση της 12χρονης που έκανε αναφορά για τον τρόπο που άσκησε βία ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, οπότε το θεωρούσα αδιανόητο να υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το δικαστήριο».

Στην συνέχεια ο κ. Λύτρας υπογράμμισε ότι η μειοψηφία των τακτικών δικαστών είχαν την άποψη ότι η μητέρα δεν εξώθησε το παιδί σε πορνεία ούτε είχε κάποιο οικονομικό όφελος.

Αναφορικά με την αποφυλάκιση της μητέρας σημείωσε: «Αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, σίγουρα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται».

Η αντίδραση της γιαγιάς της 12χρονης στο άκουσμα της απόφασης

Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» επικοινώνησε και με την γιαγιά της 12χρονης, όπου τόνισε ξανά ότι η μητέρα ήταν αθώα και όπως είπε «επιτέλους θα πάει σπίτι της και στα παιδιά της».