Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με μέτρα κατά της ακρίβειας θα λάβει χώρα στη σημερινή συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να ξεκινήσω με κάποια θέματα για τα οποία θα ήθελα να σας ενημερώσω.

To ένα αφορά την πρωτοβουλία Άμάλθεια’ που αναγνωρίστηκε και από την ΕΕ και τον ΓΓ των ΗΕ», προσθέτοντας ότι για το ταμείο που έχει δημιουργηθεί την προηγούμενη Παρασκευή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, θα πρέπει να γίνουν διάφορες ενέργειες και συναντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς προς τον σκοπό αυτό.

Σε άλλο σημείο είπε ότι χθες επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «σήμερα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις που αφορούν τη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ στο θέμα των κυρώσεων».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω και σήμερα να συζητήσουμε για τα θέματα της ακρίβειας. Είναι σημαντικό ότι λάβαμε δύο πακέτα μέτρων, αλλά πρέπει να δούμε τα μέτρα που λήγουν και να δούμε και άλλα επιπρόσθετα μέτρα. Θέλω να ακούσω τις εισηγήσεις σας», σημείωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «είναι σημαντικό ότι θα εγκρίνουμε σήμερα τα σχέδια που αφορούν τις θέσεις διατμηματικής προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, o Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «είναι σημαντική για να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα που υπάρχουν, να γίνει το κράτος πιο αποδοτικό, πιο φιλικό προς τον κόσμο».

Είπε ακόμη ότι «είναι σημαντική και η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών. Πρέπει να ενισχύσουμε, και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, το υφιστάμενο πλαίσιο της εποπτείας και λειτουργίας των ημικρατικών οργανισμών και είναι σημαντικό ότι θα προχωρήσουμε σήμερα με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης».

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «επειδή υπάρχει στον κόσμο μια εντύπωση ότι η πράσινη φορολογία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, η πράσινη φορολογία θα είναι το τέλος του χρόνου και εργαζόμαστε και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που χρειαζόμαστε».