Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γη

Ημερολόγιο ενεργειών ετοιμάζουν οι τρείς ανακριτικές ομάδες που διερευνούν τις διάφορες πτυχές γύρω από το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ.

Τις τελευταίες ώρες οι ανακριτικές ομάδες ετοιμάζουν κατάλογο με τα πρόσωπα που θα βρεθούν ενώπιον τους για νέο γύρο καταθέσεων. Μάλιστα μία από τις ανακριτικές ομάδες δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να βρεθεί σε Μονή αλλά και σε Μητρόπολη για κάποιες επιπλέον απαντήσεις γύρο από το σκάνδαλο.

Τα νέα έγγραφα αλλά και η πολυσέλιδη κατάθεση του Μητροπολίτη Ησαία ο οποίος για τρείς μέρες ανέφερε όσα γνώριζε στους ανακριτές μελετώνται και σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν και νέα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν τα επόμενα 24ώρα για κατάθεση.

Στο κάδρο και η ΚΥΠ

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι των δυο μοναχών απέστειλαν νέα επιστολή στην Αστυνομία και στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλοντας παράνομη παρακολούθηση από κάμερες, που είχαν τοποθετηθεί από το Μητροπολίτη στη Μονή Οσίου Αββακούμ, ενώ εμπλέκουν και συγγενικό πρόσωπο του Μητροπολίτη που υπηρετεί στην ΚΥΠ.

Οι δικηγόροι μιλούν επίσης για δεκάδες ταινίες οι οποίες έτυχαν επεξεργασίας.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αναμένεται να εξεταστούν και από τους δύο ποινικούς ανακριτές οι οποίοι διερευνούν πιθανή παρουσία ή εμπλοκή και αστυνομικών στην υπόθεση. Ενώ την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου οι μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο που συνταράσσει Εκκλησία και κοινή γνώμη.