Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Άρχισαν τα ψώνια για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, με τους καταναλωτές να προσπαθούν να εντοπίσουν τις καλύτερες προσφορές ώστε να μην τους κοστίσει ακριβά.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή οι τιμές λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, καταγράφουν αυξήσεις σε σχέση με πέρσι την ώρα όμως που καταγράφονται και σημαντικές μειώσεις.

«Από το παρατηρητήριο το οποίο καταγράψαμε τιμές για αρκετά προϊόντα του τραπεζιού της καθαράς Δευτέρας από 77 σημεία πώλησης παγκύπρια φαίνεται ότι σε σχέση με πέρσι υπάρχουν αρκετές μειώσεις. Και στα χόρτα, στα λαχανικά, στα φρούτα», επισήμανε η Προϊστάμενη του Κλάδου Ανταγωνισμού ΥΠΚ και Σχέσεων με Οργανωμένους Φορείς, Αλίκη Ιορδάνου.

Τη μεγαλύτερη μείωση, η οποία αγγίζει το 65%, καταγράφει η τιμή της αγκινάρας.

Μειωμένη σε σχέση με πέρσι και η τιμή της κουλούμπρας καθώς και των αγγουριών θερμοκηπίου.

-Αγκινάρες Άσπρες - 62.31%

-Αγκινάρες Μαλτέζες - 64.54%

-Κουλούμπρες τεμ -46.72%

-Αγγουράκια θερμοκηπίου -40.72%

Όσον αφορά στα θαλασσινά τα οποία θα έχουν επίσης την τιμητική τους μείωση καταγράφουν μεταξύ άλλων οι καθαρισμένες σουπιές και το χταπόδι ινδοειρηνικού.

-Oxταπόδι Ινδοειρηνικού -22.29%

-Καθαρισμένες σουπιές -24.93%

Όσοι προτιμήσουν το φρέσκο αντί το κατεψυγμένο, μικρή μείωση παρατηρείται στο φρέσκο καλαμάρι.

-Kαλαμάρι Φρέσκο Μεγάλο -2.27%

-Kαλαμάρι Φρέσκο Μικρό -1.32%

«Μειώσεις καταγράφουν και οι χαλβάδες και οι σαλάτες και οι αλοιφές και τα θαλασσινά, υπάρχει πολλή επιλογή τόσο μεταξύ προϊόντων τόσο και εμπορικών επωνυμιών μεταξύ υπεραγορών», σημείωσε η κ. Ιορδάνου.

Αύξηση σε σχέση με πέρσι καταγράφουν μεταξύ άλλων τα Πορτοκάλια Γιαφίτικα, οι φρέσκες πατάτες, η λαγάνα και η δακτυλιά ενώ η τιμή της ταχινόπιτας παρουσιάζει μείωση.

Αύξηση στις τιμές

-Πορτοκάλια Γιαφίτικα: +37,20%

-Πατάτες Φρέσκιες: + 8.87

-Λαγάνα: +7.38

-Κουλούρι μακρύ με μαγιά (δακτυλιά): +7,66%

«Από την έρευνα σε 3 υπεραγορές για τα ίδια 21 προϊόντα της ίδιας εμπορικής επωνυμίας, ακριβώς τα ίδια προϊόντα προκύπτει ότι φθηνότερο μπορεί να το αγοράσει ο καταναλωτής στα 81,30 σεντ και το ακριβότερο ίδιο καλάθι στα 87.83», ανέφερε η κ. Ιορδάνου.

Η απόφαση για τα προϊόντα που θα συνθέσουν το μενού της Καθαράς Δευτέρας ανήκει στο καταναλωτικό κοινό το οποίο καλείται να κάνει την έρευνα του προτού ψωνίσει τα απαραίτητα.