Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Με μπαράζ ανακοινώσεων από τους δικηγόρους των μοναχών αλλά και με νέα βίντεο που διοχετεύονται στη δημοσιότητα, κορυφώνεται μέρα με τη μέρα ο "ιερός πόλεμος" για την Μονή του Οσίου Αββακούμ, με τους πιστούς να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις εξελίξεις.

Αυτεπάγγελτη έρευνα για νέο βίντεο που κυκλοφόρησε το πρωί και στο οποίο διακρίνεται μοναχός να σπρώχνει και να κτυπά γυναίκα, άρχισε η Αστυνομία. Στο βίντεο η γυναίκα φαίνεται να σπρώχνεται από μοναχό, να πέφτει στο έδαφος και στην συνέχεια να δέχεται χτύπημα με το ζωνάρι από τον ίδιο μοναχό, ο οποίος ωρύεται εκτός εαυτού και καλώντας την να φύγει από το μοναστήρι.

Αντίδραση είχαμε όμως και από την γυναίκα, η οποία όπως υποστηρίζει παρουσιάζεται στο βίντεο. Σε ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ισχυρίζεται πως το βιντεο έχει παραποιηθεί, και πως αυτή ευθύνεται για την παραξήγηση ποθ οδήγησε στον διαπληκτισμό.

Πέραν των ανακρίσεων που διεξάγει η Συνοδική Επιτροπή, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ακόμη παράλληλες έρευνες από δύο ξεχωριστά Τμήματα της Αστυνομίας: την Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος που διερευνά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Ησαΐα για οικονομικά σκάνδαλα από πλευράς των δύο μοναχών και το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου, το οποίο μετά από καταγγελίες των δύο μοναχών, διερευνά υπόθεση απαγωγής, βιαιοπραγίας, εκβιασμών και εξαναγκασμού σε υπογραφή ψευδών παραδοχών για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα. Καταγγελίες που στρεφονται κατά του Μητροπολίτη Ησαΐα, ανθρώπων του περιβάλλοντός του, αλλά και εν ενεργεία αστυνομικών.

Το απόγευμα οι δικηγόγοι των δύο μοναχών, με νέα επιστολή τους προς την Ιερά Σύνοδο, διατυπώνουν νέες σοβαρές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Ησαΐα, ζητώντας όπως τεθεί άμεσα σε προσωρινή αργία.

Νωρίτερα οι δικηγόροι της Μονής Οσίου Αββακούμ με ανακοίνωση τους επιμένουν πως οι καταγγελίες ενώς από τους πελάτες τους, ότι υποχρεωνόταν από τον Μητροπολίτη να του καταβάλλει χρήματα από την περιουσία της Μονής ισχύουν στο ακέραιο.

Τέτοια διαβεβαίωση υποστηρίζουν οι δικηγόροι των μοναχών ουδέποτε υπήρξε, και σημειώνουν πως υπάρχουν SMS του Μητροπολίτη, μαρτυρίες μοναχών και έγγραφα από τραπεζικούς οργανισμούς που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μοναχών για καταβολή χρημάτων προς την Μητρόπολη.

Με αφορμή χθεσινό βίντεο, που παρουσιάζει μοναχούς της Μονής να γεμίζουν με μύρο το σταυρό του Αγίου Πορφυρίου, οι εν λόγω Δικηγόροι έδωσαν στην δημοσιότητα γραπτή ενυπόγραφη μαρτυρία ενός προσκυνητή εξ Ελλάδος ο οποίος δηλώνει ότι ήταν παρών όταν οι μοναχοί προέβαιναν σε καθαρισμό του Σταυρού, χρησιμοποιόντας οινόπνευμα και όχι μύρο.

Αν και στο βίντεο, ο ένας εκ των μοναχών ακούγεται τουλάχιστον δύο φορες να αναφέρεται σε «μύρο», οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως είναι εμφανές από το σχήμα και το μέγεθος του δοχείου που χρησιμοποιήθηκε ότι έγινε χρήση οινοπνεύματος και όχι μύρου.