Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ψηφιακος ανασχηματισμος

Εντός του 2024 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η πλατφόρμα «Ψηφιακός Πολίτης», ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους η πλατφόρμα θα δώσει στον Κύπριο πολίτη, τον τρόπο με τον οποίο θα αρχίσει σταδιακά να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές του με το κράτος ηλεκτρονικά.

Όπως εξήγησε, το αρχικό στάδιο θα περιλαμβάνει την έκδοση και υπογραφή εγγράφων, την υποβολή αιτήσεων, μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή ή κινητής συσκευής.

Μιλώντας για το θέμα της κυβερνοασφάλειας ο κ. Δαμιανού είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό ζήτημα, λέγοντας ότι θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας είπε ακόμη ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός εντάσσεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να επιφέρει οριζόντιο αντίκτυπο επί του συνόλου των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, όπως αυτές έχουν αναδειχθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη, αλλά και στην παρουσίαση του ετήσιου κυβερνητικού προγράμματος που έχει προηγηθεί.

Σημείωσε ότι το Υφυπουργείο έχει στο διάστημα του τελευταίου χρόνου παράξει έργο με ουσιαστικό αντίκτυπο, φέρνοντας ως παράδειγμα την ηλεκτρονική αίτηση για το ΕΕΕ, την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, την επέκταση του συστήματος Ιππόδαμος της Πολεοδομίας και τη νέα Πύλη TaxForAll.