Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχηγείο αστυνομιας

Το θέμα της μεταφοράς μεγάλων χρηματικών ποσών από και προς την Κύπρο, συζητήθηκε  το μεσημέρι σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας.

Η σύσκεψη έρχεται στον απόηχο της υπόθεσης με την 31χρονη από την Ουκρανία που πριν από πέντε ημέρες αρχικά κατήγγειλε ληστεία μεγάλου χρηματικού ποσού ενώ ακολούθως φάνηκε από εξετάσεις πως ήρθε στην χώρα μας αρκετές φορές μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ Αστυνομίας, ΜΟΚΑΣ και τμήματος τελωνείων.

Ωστόσο η σύσκεψη έρχεται στον απόηχο των όσων ακούγονται ότι οι αρχές γνώριζαν εδώ και καιρό τα όσα γίνονταν με τις μεταφορές χρημάτων αλλά φαίνεται πως δεν λειτούργησαν.

Να σημειωθεί ότι η 31χρονη ήρθε δεκαπέντε φορές μεταφέροντας σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ.

Με τις αρχές να μην γνωρίζουν ακόμη σε ποιόν παρέδιδε τα χρήματα αλλά ούτε και που βρίσκονται όλα αυτά τα χρήματα.

Πάντως κατά τη σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες για σιγή ασυρμάτου γύρω από την υπόθεση με τις αρχές λίγο μετά το μεσημέρι να εκδίδουν μια λιτή ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της σύσκεψης και όσους έλαβαν μέρος.

Τονίζεται στην ανακοίνωση ότι για το θέμα αυτό, οι Αρμόδιες Διωκτικές Αρχές της Δημοκρατίας, συνεργάζονται και συντονίζονται μεταξύ τους στο πλαίσιο της υφιστάμενης εθνικής νομοθεσίας αλλά και των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και δεν τίθεται θέμα ολιγωρίας από οποιαδήποτε Αρμόδια Διωκτική Αρχή.

Την ίδια ώρα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να καταχωρηθεί, αύριο, για σκοπούς παραπομπής της σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο, υπόθεση εναντίον της νεαρής Ουκρανής, με κατηγορίες περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.