Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η καταγγελία για κλοπή, στην οποία προχώρησε 31χρονη από την Ουκρανία, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό. 

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από την πρώτη στιγμή στους ανακριτές, παραμένουν αναπάντητα, καθώς η νεαρή αρνείται να συνεργαστεί με τους ανακριτές. 

Είχε καταγγείλει ότι της έκλεψαν τσάντα, στην οποία μετέφερε τετρακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ, με σκοπό επένδυση σε ακίνητο... 

Οι έρευνες κατέδειξαν πως αυτή ήταν η 15η φορά που η νεαρή ταξίδευε στην Κύπρο, μεταφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία δήλωνε πως προόριζε για επενδύσεις ή για αγορά ακινήτων. 

Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς που προέβαλε από την αρχή, όχι μόνο την πρόδωσαν, αλλά την οδήγησαν σύντομα στα κρατητήρια, ως ύποπτη για υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

«Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, και από περαιτέρω έρευνες η 31χρονη ύποπτη, τους τελευταίους επτά μήνες ταξίδεψε περίπου 15 φορές από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ως επισκέπτρια δηλώνοντας στις τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε στην κατοχή της, κατά τις αφίξεις. Την τελευταία φορά την 1η Μαρτίου είχε μεταφέρει μεγάλο ποσό. Το συνολικό ποσό φαίνεται να φτάνει και τα 6 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η Ελένη Κωνσταντίνου, Λειτουργός Τύπου της Αστυνομίας. 

Η ύποπτη τελεί υπό πενθήμερη κράτηση ενώ εναντίον της διερευνώνται τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. 

Η Αστυνομία διερευνά και το σενάριο της στημένης ληστείας, και αν αυτό επιβεβαιωθεί με μαρτυρίες και τεκμήρια, τότε η νεαρή θα επανασυλληφθεί και για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.  

«Προκειμένου να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αναμένονται να γίνουν εξετάσεις και για τα ποσά που μετέφερε και τις οικονομικές δραστηριότητες της στην Κύπρο και τις οικονομικές της συναλλαγές, να αξιολογηθούν κλειστά κυκλώματα, λήψη καταθέσεων και θα ζητηθούν διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων.», ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου. 

Η Αστυνομία ζητά βοήθεια και από το εξωτερικό, όσον αφορά πιθανούς συνεργάτες της, και ήδη άρχισαν έρευνες μέσω της Europol και της Ιnterpol.