Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρεας Στυλιανου

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 94 χρονών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και, εκ των συντρόφων του Σταυραετού του Μαχαιρά  Αντρέας Στυλιανού σε ηλικία 94 χρονών. Η κηδεία του "Καδή" της ΕΟΚΑ θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή στα Λαγουδερά.

Ανδρέας Καουρής- Δήμαρχος Λύσης

«Υπήρξε τροφοδότης και σύνδεσμος του Σταυραετού της αξιοπρέπειας Γρηγόρη Αυξεντίου, με αποκορύφωση της συνεργασίας τους ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο της θρυλικής καταδίωξης της ομάδας του Αυξεντίου μέλος της οποίας υπήρξε και ο Καδής».

Ο Ανδρέας Στυλιανού, γνωστός και ως Καδής της ΕΟΚΑ ήταν ο πρώτος που εξήλθε του κρησφύγετου με οδηγίες του Αυξεντίου, όταν διέταξε τους 4 συντρόφους του να εξέλθουν του κρησφύγετου, προκειμένου να δώσει  μόνος του τη μάχη με τους πάνοπλους και πολυάριθμους Βρετανούς στρατιώτες. Έστω και αν στην συνέχεια βρέθηκε ξανά στο πλευρό του ο Αυγουστής Ευσταθίου.

Ανδρέας Καουρής- Δήμαρχος Λύσης

«Πάντοτε τον χρησιμοποιούσε και τον διέταζε σε διάφορες αποστολές ως πρώτο να εκτελέσει τις οδηγίες του. Και να πω μια ιστορική αλήθεια και να αποκαταστήσω μια λεπτομέρεια, ο λόγος που ο Ατρέας Στυλιανού δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που εξέρχονται του κρησφύγετου με τα χέρια πάνω είναι επειδή βγήκε πρώτος τον συνέλαβαν οι Άγγλοι, τον βασάνισαν, τα αίματα ήταν διάσπαρτα σε όλο του το σώμα. Έτσι τον έκρυψαν από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους».

Η κηδεία του Καδή της ΕΟΚΑ θα τελεστεί συμβολικά την Κυριακή 3 Μαρτίου, ημέρα της επετείου της θυσίας του Σταυραετού του Μαχαιρά, από την ιερά Μονή της Παναγίας του Άρακα στα Λαγουδερά τόπο καταγωγής αποθανόντα ο οποίος διετέλεσε και πρώην κοινοτάρχης της κοινότητας.