Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τους πάντες να σεβαστούν και να επιτρέψουν στους εκπαιδευτικούς να ασκήσουν απρόσκοπτα τα παιδαγωγικά τους καθήκοντα, πάντοτε στο πλαίσιο που καθορίζεται από τα Αναλυτικά Προγράμματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες για το μάθημα των Θρησκευτικών, η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι η ανακίνηση του θέματος ήταν ατυχέστατη, ενώ θεωρεί τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, για το εν λόγω θέμα ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η αντίδραση, όμως, του ΥΠΑΝ θα έπρεπε να ήταν πιο άμεση», αναφέρεται.

Η Οργάνωση εκφράζει τη στήριξή της «στη συνάδελφο Θεολόγο που στοχοποιήθηκε άδικα, παρόλο που λειτούργησε στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων, των δεικτών επάρκειας και αξιοποίησε σύγχρονα μέσα στη διδακτική πράξη».

Η ΟΕΛΜΕΚ «καλεί τους πάντες να σεβαστούν και να επιτρέψουν στους εκπαιδευτικούς μας να ασκήσουν απρόσκοπτα τα παιδαγωγικά τους καθήκοντα, πάντοτε στο πλαίσιο που καθορίζεται από τα Αναλυτικά Προγράμματα». 

Υπουργός Παιδείας: Ουδέν μεμπτό σχετικά με το περιεχόμενο του βίντεο

Η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι δεν προκύπτει ο,τιδήποτε μεμπτό από τη διερεύνηση του θέματος που προέκυψε μετά τις καταγγελίες για βίντεο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ομοφοβικό, και προβλήθηκε στο πλαίσιο μαθήματος, σε Λύκειο της Λευκωσίας.    

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία το βίντεο, με ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, προβλήθηκε στο πλαίσιο μιας πλουραλιστικής προσέγγισης του θέματος.

Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί, ούτε να κατακριθεί η αξιοποήηση υλικού για συζήτηση ενός θέματος, φτάνει να είναι εντός των στόχων του μαθήματος και να υπάρχει παιδαγωγική προσέγγιση. Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει αποφασισθεί η διεξαγωγή οποιασδήποτε πειθαρχικής ή  διοικητικής έρευνας για το θέμα.