Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολείο

Την καταγγελία γονέα για προβολή ομοφοβικού βίντεο στο μάθημα των θρησκευτικών γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου στη χθεσινή επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έρευνα για το περιστατικό ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς κάνει λόγο για «φασιστική νοοτροπία».  

Το βίντεο φέρει τίτλο «ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος αποδομεί μέσα σε 3 λεπτά την ομοφυλοφιλία». Όπως ανέφερε η βουλεύτρια προβλήθηκε σε μαθητές Γ' Λυκείου από θεολόγο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Ατταλίδου γνωστοποίησε το περιστατικό την ώρα που γινόταν συζήτηση για τη στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Απεύθυνε, επίσης ερώτηση στον εκπρόσωπο του ΥΠΑΝ, κατά πόσον είναι αυτή η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που προσφέρεται στους μαθητές. 

Μετά την γνωστοποίηση το Υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα του περιστατικού.  

Επιστολή Μυλωνά στο ΥΠΑΝ - «Φασιστική νοοτροπία» 

Επιστολή απέστειλε στο Υπουργείο ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας , Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας για φασιστική ενέργεια από πλευράς Ατταλίδου, αλλά και «δείκτη αδυναμίας» από πλευράς υπουργείου στην αντιμετώπιση φαινομένων «απαγόρευσης μετάδοσης ιδεών στα σχολεία μας με σεμνό και μετριοπαθή τρόπο» 

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η φασιστική νοοτροπία να επιβάλλεται η εκπαίδευση των παιδιών από βουλευτές ή οργανωμένα σύνολα που δεν σέβονται την αντίθετη άποψη», τονίζει σε ανακοίνωση του.  

Αυτούσια η επιστολή:  

Αξιότιμη κυρία Μιχαηλίδου, 

Με θλίψη και απογοήτευση ενημερώθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφασή σας να διατάξετε έρευνα για καθηγητή/καθηγήτρια Θρησκευτικών που σε λύκειο της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρόβαλε βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου όπου με ομιλία του εξηγεί επιστημονικά τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. 

Με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά της τρίτης λυκείου ή γενικότερα αυτών των ηλικιών ενημερώνονται για τις θέσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και άλλων, πρέπει να αφεθεί στην κρίση των παιδιών αυτών η κριτική σκέψη. Θεωρώ φασιστική την ενέργεια της Αλεξάνδρας Ατταλίδου και ταυτόχρονα δείκτη αδυναμίας από μέρους σας να αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα απαγόρευσης μετάδοσης ιδεών στα σχολεία μας με σεμνό και μετριοπαθή τρόπο. 

Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε βεβαίως και η δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μας, αναλόγως του ποιοι φωνασκούν ή απειλούν επανειλημμένα για συγκεκριμένα θέματα.

Με εκτίμηση,   

Παύλος Μυλωνάς 

Βουλευτής Επαρχίας Λεμεσού