Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αυστηρή προειδοποίηση-τελεσίγραφο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αγώνες χωρίς φιλάθλους εάν συνεχιστεί η βία, το σαφέστατο μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη προς πάσα κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων έργων στην Ίνεια και κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία περιστατικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, προς τον οποίο ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει βελτίωση έρχονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

«Πρόθεση της κυβέρνησης, δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση και πρόθεση της πολιτείας είναι, αν δεν τερματιστεί αυτή η κατάσταση πραγμάτων, όλοι οι αγώνες να γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Μετέφερα αυτό το μήνυμα στον κύριο Κούμα. Χρειάζεται και η συναπόφαση της ΚΟΠ και του ζήτησα, ναί, να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στα Σωματεία», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ήρθαν ως απάντηση στο βανδαλισμό των κεντρικών γραφείων της ΚΟΠ τα ξημερώματα και μια μέρα μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για καθολική απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων, στους αγώνες ποδοσφαίρου. Μέτρο που θα ισχύσει από την 21η αγωνιστική καθώς επίσης και στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

«Δεν ήταν κάτι που θέλαμε... Όμως, κάποια πράγματα είσαι αναγκασμένος να τα προχωρήσεις, προκειμένου να αποφύγεις τα χειρότερα. Έπρεπε να κάνουμε άμεσα, γιατί τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν σήκωναν άλλες αναβολές, υπήρχαν συνεχόμενα περιστατικά βίας, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών και άλλων που βρίσκονταν στους αγωνιστικούς χώρους» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ.

Μπροστά στην ανικανότητα των ιθυνόντων να λάβουν και να υλοποιήσουν τα αναγκαία μέτρα, επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων των ομάδων στους εκτός έδρας αγώνες τους, η θέση του ΑΚΕΛ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, σημειώνει πως το συγκεκριμένο μέτρο, εκεί και όπου εφαρμόστηκε δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα της βίας και της παραβατικής συμπεριφοράς. 

«Τέτοια ακραία, αλλά αναποτελεσματικά μέτρα, εκτός από την αποτυχία των πολιτικών και των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή, συνιστούν και παραδοχή της αδυναμίας και της ανικανότητας αντιμετώπισης του φαινομένου. Αυτό που χρειάζεται είναι ανάληψη ευθύνης από όλους και κυρίως από την κυβέρνηση, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σύγχρονης, ολιστικής προσέγγισης, με έμφαση στην πρόληψη», αναφέρει το ΑΚΕΛ. 

Καταλήγοντας, αναφέρει πως με αφορμή την απόφαση της ΚΟΠ, το ΑΚΕΛ θα εγγράψει στη βουλή και θα επαναφέρει θέσεις και προτάσεις που έχει καταθέσει για ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους. 

Μεγάλη συζήτηση στο μεταξύ γίνεται και για το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί ο 22χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τη ρίψη κροτίδας στο στάδιο Αμμόχωστος και στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σαλαμίνας-ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή και τη διακοπή του αγώνα. Ο νεαρός φέρεται να μην βρισκόταν στο γήπεδο και παρουσίασε άλλοθι.