Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΛΟΥΗΣ ΧΡ

Ποιος δεν θα ήθελε να σπουδάσει στην πόλη που μεγάλωσε; Ποιος γονιός δεν θα ήθελε να έχει κοντά του το παιδί του και με λιγότερα έξοδα να μπορέσει να του προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί δίνοντας του την ευκαιρία να σπουδάσει ;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν αν υπήρχε μια Πανεπιστημιακή Σχολή στο κέντρο της Λάρνακας; Της πόλης μας; Η δωρεάν μόρφωση και η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του κάθε πολίτη του και είναι επιτακτική η ανάγκη να επενδύσουμε σε αυτή τη Λάρνακα.

Δημιουργώντας λοιπόν μια τέτοιου είδους σχολή στο κέντρο της πόλης μας, αυτόματα δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να σπουδάσουν εκτός πόλης να το πράξουν. Παράλληλα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο φάσμα νέων ανθρώπων να αποκτήσουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία και στην Πόλη μας να επωφεληθεί.

Σκεφτείτε πόσο θα ωφελούσε τη Λάρνακα εάν υπήρχε έστω και μια Πανεπιστημιακή Σχολή στο κέντρο της πόλης μας, την ώρα που το κέντρο μας βρίσκεται παγιδευμένο στις επιγραφές του «πωλείται» και «ενοικιάζεται». Χωρίς αμφιβολία θα συμβάλει θετικά στην δραματική αυτή εικόνα που παρουσιάζεται, αλλά και γενικότερα στην πόλη και επαρχία. Θα δώσει μια άλλη πνοή, τόσο στη καθημερινότητα των συμπολιτών μας όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Θα προσδώσει «ζωή» στο κέντρο ολόχρονα ενώ οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανακάμψουν, την ίδια ώρα που η έλλειψη προσωπικού θα αποτελέσει παρελθόν αφού πολλοί φοιτητές θα μπορούν να εργαστούν σε αυτές.

Ας είμαστε αισιόδοξοι και πραγματιστές. Η οικονομική ανάκαμψη σε ότι αφορά το κέντρο της Λάρνακας, δεν είναι όνειρο απατηλό. Με τις σωστές κινήσεις μπορεί να γίνει εφικτό. Δημιουργώντας μια σωστή καμπάνια εκ μέρους του Δήμου και με κρατική στήριξη θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν ότι μια τέτοιου είδους σωστά σχεδιασμένη και συντονισμένη κίνηση μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει στην πόλη μας. Εκτός από οικονομικά οφέλη τα Πανεπιστήμια μπορούν να υποστηρίξουν και να στηρίξουν την τοπική κοινωνία έμπρακτα και με κάθε τρόπο. Τρανό παράδειγμα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδα , τόσο στην Επαρχία όσο και σε διάφορα νησιά , που το χειμώνα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς τους φοιτητές.

Θα συνεργαστούμε για να φέρουμε Πανεπιστημιακή Σχολή στην πόλη μας. Τίποτα δεν μπορεί να είναι αδύνατο, όταν έχεις όραμα και όρεξη και όταν οι πολίτες και η τοπική αρχή συνεργάζονται.