Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οιθ

Η Αστυνομία αναμένει ότι από την κατάθεση του 49χρονου θύματος της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αγλαντζιά, θα δοθούν κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, η οποία αξιολογεί παράλληλα τα βίντεο που παρέλαβε από παρακείμενα καταστήματα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Η εγκληματική ενέργεια διαπράχθηκε γύρω στις 5.15μμ., της 15ης Ιανουαρίου, όταν άγνωστος πυροβόλησε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 49χρονος ως οδηγός και δύο ανήλικα παιδιά, στην οδό Λάρνακας στην Αγλαντζιά.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι το θύμα «είναι γνωστό στην Αστυνομία» και στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών αξιολογούνται τα βίντεο που παραλήφθηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης παρακείμενων καταστημάτων με τους ανακριτές να ευελπιστούν ότι θα εντοπίσουν τεκμήρια που θα βοηθήσουν το ανακριτικό έργο.

Πρόσθεσε ότι από τη σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, σημειώνοντας ότι αυτό που διερευνάται στο παρόν στάδιο είναι τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας για να εντοπιστούν οι δράστες.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ανδρέου είπε ότι το θύμα στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Αστυνομία, αναφέροντας ότι στο πλαίσιο της διεξαγόμενης διερεύνησης της υπόθεσης τίθενται και όλα τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και υπό διερεύνηση, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν το θύμα έδωσε κάποιες κατευθύνσεις αναφορικά με τους εμπλεκόμενους στην απόπειρα κατά της ζωής του, ο κ. Ανδρέου εξήγησε ότι αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από το θύμα ώστε να υπάρξει μια κατεύθυνση στη διερεύνηση της υπόθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα έχει κάτι δεδομένο να αναφέρει στους ανακριτές.