Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαβεβαίωση

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, Υφυπουργών και Επιτρόπων, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Απευθυνόμενος στα νέα και παλαιά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταξύ άλλων τους προέτρεψε να αφοσιωθούν στο καθήκον και να κλείσουν τα αυτιά τους στην αβασάνιστη κριτική. 

Τους κάλεσε να είναι πρότυπο ηγέτη όχι μόνο σε ότι αφορά την εργατικότητα αλλά και το ήθος. Σημείωσε πως η κυβέρνησή του δεν έχει βαρίδια και εξαρτήσεις και ότι «πυξίδα μας είναι ο άνθρωπος, είμαστε υπόλογοι στον κυπριακό λαό. Υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος». Τους προέτρεψε να εργαστούν με όρεξη και να στηριχθούν στους τεχνοκράτες αλλά να έχουν και επαφή με τους πολίτες. Τους υπέδειξε δε ότι η θέση που αναλαμβάνουν απαιτεί προσωπικές στερήσεις. 

Εκ μέρους των νέων υπουργών μίλησε ο νέος υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. Καθήκον μας είναι το κοινωνικό όφελος και όχι η εξυπηρέτηση των λίγων ανέφερε σημειώνοντας ότι «μέλημά μας είναι να εξυπηρετήσουμε με διαφάνεια». Και πρόσθεσε: «Καλούμαστε ταυτόχρονα να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απελευθέρωση της πατρίδας» τονίζοντας: «Υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι».

Γιατί δεν διορίστηκε η Μαριλένα Ραουνά

Σημειώνεται ότι η Μαριλένα Ραουνά δεν έλαβε σήμερα τον διορισμό της ως Υφυπουργός αφού θα πρέπει να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο ο νόμος για τη δημιουργία υφυπουργείου ευρωπαϊκών θεμάτων. Κάτι που αναμένεται να γίνει κατά την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού.

 Όσα ανέφερε κατά την τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: 

«Να εργαστείτε ακούραστα με όρεξη και μελέτη και να στηριχθείτε στους έμπειρους και εργατικούς τεχνοκράτες. Να έχετε πάντα επικαιροποιημένη γνώση του χαρτοφυλακίου σας και να έχετε επαφή με τους πολίτες. Η θέση σας είναι θέση χρέους και απαιτεί αφοσίωση και προσωπικές στερήσεις. Απαιτεί να είστε πρότυπο ηγέτη ως προς την εργατικότητα και το ήθος. Κριτής μας είναι ο λαός, πυξίδα μας το Σύνταγμα. Όλοι μας είμαστε υπόλογοι μόνο στον Κυπριακό λαό. Υπηρετούμε το δημόσιο και όχι το ιδιωτικό συμφέρον και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Το έργο μας δεν είναι εύκολο και όταν το παλιό αλλάζει, οι αντιστάσεις, είναι μεγάλες. 

Να ευχαριστήσω τα απερχόμενα μέλη του κυβερνητικού σχήματος και την τόλμη συμμετοχής σε μια κυβέρνηση χωρίς κομματική στήριξη. Είμαι ευγνώμων για τον κόπο και την αφοσίωση τους. Επισημαίνω την ικανοποίηση μου και να ευχαριστήσω τους υπουργούς και τους συνεργάτες μου για το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί σε δέκα μήνες.»

διαβεβαίωση

«Σε λίγες ημέρες θα απευθυνθώ στον κυπριακό λαό για να εξηγήσω το πλάνο μας για το 2024»

«Τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνετε είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες. Αφορά τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Πρέπει κάθε μέρα να θυμάστε ότι οι τομείς δραστηριότητας σας, στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον, επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον του πολίτη. Κάθε μικρό θετικό βήμα, θα είναι ο προάγγελος της αλλαγής. Ειπώθηκε ότι η πραγματική γενναιωδορία για το μέλλον, είναι να τα δίνεις όλα στο παρόν. Σας καλώ να συνεργαστείτε με όλα τα οργανωμένα σύνολα, τη νομοθετική εξουσία και κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες. Αυτό κάνω κι εγώ. Αφοσιωθείτε και κλείστε τα αυτιά στην αβασάνιστη κριτική. Να επιδιώκετε την εποικοδομητική κριτική. Για την Κυβέρνηση μας είναι μονόδρομος. Δουλειά και μόνο δουλειά. Από αυτή κρινόμαστε από τον λαό. 

Αγαπητοί μου αναλαμβάνετε καθήκοντα υπό το βάρος των δικών μου υψηλών προσδοκιών και των απαιτήσεων του λαού.

Με αισιοδοξία και χωρίς να παραγνωρίζουμε τις προκλήσεις, αντιμετωπίζουμε τον διορισμό Κουεγιάρ και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Με αξιόπιστη και περήφανη εξωτερική πολιτική, ενίσχυση της άμυνας και εφαρμογή πολιτικών που θα ισχυροποιήσουν το κράτος μας στην οικονομία, θα πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον λαό. Τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνετε είναι πολύ απαιτητικά. Έχουν τεθεί βάσεις, αλλά οι προκλήσεις απομένουν. Σε λίγες ημέρες θα απευθυνθώ στον κυπριακό λαό για να εξηγήσω το πλάνο μας για το 2024.

Το Μάρτιο του 2023 ανέλαβα τη διακυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και απόλυτη αφοσίωση και ευτύχισα να επιλέξω ικανούς συνεργάτες. Δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω δημόσια όλους. Αναφέρθηκα πριν στο έργο που επιτελέσαμε μέχρι σήμερα. Από σήμερα προχωρούμε ακόμα πιο δυνατά. Το έργο που έχει ήδη επιτευχθεί, με κάνει αισιόδοξο για τα αποτελέσματα. Άστε το παλιό να αντιστέκεται και δουλέψετε χωρίς να αναμένετε την όποια επιβράβευση. Αυτή θα έρθει από την κοινωνία.»

διαβεβαίωση

Οι παραδόσεις-παραλαβές των Υπουργείων

Σε ό,τι αφορά τις τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων και του Υφυπουργείου, ανακοινώθηκε ότι στις 10.30 θα γίνει η τελετή στο Υπουργείο Άμυνας, στις 11.15 στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στις 12μμ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στις 12.45μμ στο Υπουργείο Υγείας, στη 1.30μμ στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ στις 2.15μμ θα γίνει η τελετή για τη νέα Επίτροπο Περιβάλλοντος.

διαβεβαίωση

Συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Πάλμας, του Υπουργείου Γεωργίας η κα. Μαρία Παναγιώτου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Μάριος Χαρτσιώτης, του Υπουργείο Υγείας ο κ. Μιχάλης Δαμιανός, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ο κ. Νικόδημος Δαμιανός, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων η κ. Μαριλένα Ραουνά. Νέα Επίτροπος Περιβάλλοντος η κα. Αντωνία Θεοδοσίου, Επίτροπος Ορεινών Περιοχών ο κ. Χαράλαμπος Χριστοφίνας και Επίτροπος Πολίτη ο κ. Παναγιώτης Παλατές.

διαβεβαίωση

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής αρχίζοντας από το υπουργείο Άμυνας στις 10:30, στο υπουργείο Γεωργίας στις 11:15 και στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 12:00. Στις 12:45 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθούν το υφυπουργείο Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής και η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση
διαβεβαίωση