Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Παραμύθια της χαλιμάς χαρακτήρισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προτίθεται να διορίσει τον νυν δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στη θέση του υφυπουργού μετανάστευσης εάν αυτός δεν καταφέρει να επανεκλεγεί. Ο διευθυντής του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου μιλούσε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Νικήτα Κυριάκου διέψευσε το δημοσίευμα της Αλήθειας λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συμπεριφέρεται μικροκομματικά ούτε ως κομματάρχης αλλά βλέπει το συμφέρον του κυπριακού λαού, της πολιτείας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Όπως είπε, ο Πρόεδρος θα αποφασίσει ότι θα διορίσει υφυπουργό μετανάστευσης την ώρα που αυτό πρέπει να γίνει. Και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα σε εξέλιξη τα οποία χειρίζεται ο νύν υπουργός ο οποίος μέχρι χθες είχε μια διάσκεψη την οποία οργάνωσε ο ίδιος για το μεταναστευτικό με οκτώ χώρες. Τέτοια πράγματα δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια και δεν κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια ο Πρόεδρος. Εξάλλου να σας υπενθυμίσω ότι στις ίδιες στήλες (της Αλήθειας) γραφόταν ότι η πρωτοβουλία για την Αμάλθεια αφορά επικοινωνιακά παιχνίδια και ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ενώ το Αμάλθεια είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι δεν θα υπάρξει ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό και είδαμε ποια είναι τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη διασύνδεση των Ευρωτουρκικών».

Όπως είχε γράψει η Αλήθεια στη σημερινή της έκδοση (21 Μαίου 2024) «Οι πληροφορίες που συζητούνται εδώ και αρκετές εβδομάδες, θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναμένει τις εκλογές και μετά να ανακοινώσει το διορισμό του πολιτικού προϊστάμενου του υφ. μετανάστευσης. Ο κ. Χριστοδουλίδης προορίζει για την εν λόγω θέση το νυν δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, σε περίπτωση που αυτός δεν καταφέρει να επανεκλεγεί στη θέση του δημάρχου»