Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μωρό μητέρα

Με τις καταγγελίες και αναφορές για πιθανή κακοποίηση ή παραμέληση βρέφους να πληθαίνουν και να έχουν ανέλθει στις τέσσερις, η Αστυνομία και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του κράτους συνεχίζουν τις εξετάσεις για τυχόν ενοχή της παιδοκόμου κατ’ οίκον. Όπως δήλωσε η Μαρία Κυρατζή Α’ Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1, η παιδοκόμος κατ’ οίκον ενώ της είχε αφαιρεθεί η άδεια και της είχε γνωστοποιηθεί ότι δεν πρέπει να προσέχει παιδιά συνέχισε να κάνει αυτή τη δουλειά με τους κοινωνικούς λειτουργούς να προχωρούν σε καταγγελία.

Το φως της δημιοσιότητας είδε σήμερα μια 4η αναφορά από γονέα για πιθανή κακοποίηση από την ίδια παιδοκόμο τον Ιανουάριο του 2022. Η πιο πρόσφατη αναφορά για κακοποίηση ή παραμέληση βρέφους από την παιδοκόμο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, περίοδος κατά την οποία είχε αφαιρεθεί από την εμπλεκόμενη η άδεια για άσκηση του επαγγέλματος. Η απόφαση για αποπομπή της παιδοκόμου πάρθηκε μετά από καταγγελίες που οδήγησαν σε έρευνα τον Σεπτέμβριο, ένα χρόνο μετά τις πρώτες αναφορές. Ωστόσο η παιδονόμος, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 η Μαρία Κυρατζή συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα παράνομα.

Η Αστυνομία ψάχνει για νέες περιπτώσεις 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου «έχουν δοθεί οδηγίες από τον αρχηγό της αστυνομίας και έχει συσταθεί μια νέα ανακριτική ομάδα αυτή τη στιγμή για να ερευνήσουν όλα τα περιστατικά». Μία από τις προσπάθειες που γίνονται, όπως είπε, είναι να βρεθεί αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ενδεχομένως να μην έχουν κάνει καταγγελία οι γονείς.

Από πλευράς Αστυνομίας τα τρία σενάρια που διερευνώνται είναι η κακόβουλη ενέργεια (άσκηση βίας), η αμέλεια και το ατύχημα.

Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία έχει ενώπιον τις δύο καταγγελίες, από τις οποίες η μία φαίνεται να έγινε τον Οκτώβριο του 2022 και η άλλη τον Οκτώβριο του 2023. Ενώ υπάρχουν άλλες δύο αναφορές με τη μία να γίνεται τον Ιανουάριο του 2022 και η άλλη τον Ιούνιο του ίδιου έτους η οποία αφορούσε σύμφωνα με την Αστυνομία βρέφος 7 μηνών, οι γονείς του οποίου εντόπισαν στο κορμί του κάποια σημάδια. Τότε η ύποπτη είχε ανακριθεί προβάλλοντας τους δικούς της ισχυρισμούς.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε βρέφος 19 μηνών, οι γονείς του οποίοι προέβησαν σε καταγγελία και η διερεύνηση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Στα χέρια της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκεται η έκθεση γεγονότων για τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας που ζήτησε και σύμφωνα με πληροφορίες η υφυπουργός Μαριλένα Ευαγγέλου θα τοποθετηθεί επί του θέματος αφού την μελετήσει, όπως είπε χαρακηριστικά η κα. Κυρατζή.