Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες για άσκηση βίας εναντίων τριών βρεφών από κατ’οίκον παιδοκόμο, η οποία τα είχε υπό την επίβλεψή της.

Τα σενάρια που διερευνώνται τρία. Να προκλήθηκαν τα τραύματα στο σώμα των βρεφών κακόβουλα, ή να ήταν το αποτέλεσμα αμέλειας ή ατυχήματος.

Τα τρία σενάρια που διερευνά η Αστυνομία:

1) Κακόβουλη ενέργεια (άσκηση βίας)
2) Αμέλεια
3) Ατύχημα

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου «έχουν δοθεί οδηγίες από τον αρχηγό της αστυνομίας και έχει συσταθεί μια νέα ανακριτική ομάδα αυτή τη στιγμή για να ερευνήσουν όλα τα περιστατικά». Μία από τις προσπάθειες που γίνονται, όπως είπε, είναι να βρεθεί αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που να μην έχουν κάνει καταγγελία οι γονείς.

Η αστυνομία έχει ενώπιον της δύο καταγγελίες, από τις οποίες η μία φαίνεται να έγινε τον Οκτώβριο του 2022 και η άλλη πριν από δύο μήνες. Ενώ υπάρχει και μία αναφορά που έγινε τον Ιούνιο του 2022 και η οποία αφορούσε σύμφωνα με την Αστυνομία βρέφος 7 μηνών, οι γονείς του οποίου εντόπισαν στο κορμί του κάποια σημάδια. Τότε η ύποπτη είχε ανακριθεί προβάλλοντας τους δικούς της ισχυρισμούς.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε βρέφος 19 μηνών, οι γονείς του οποίοι προέβησαν σε καταγγελία, και η διερεύνηση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Στα χέρια της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκεται από το πρωί και η έκθεση γεγονότων για τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας που ζήτησε και σύμφωνα με πληροφορίες η Μαριλένα Ευαγγέλου θα τοποθετηθεί επί του θέματος αφού την μελετήσει.

Την ίδια ώρα παραμένουν τα σοβαρότατα ερωτήματα για το κατά πόσο όντως η παιδοκόμος εξασκούσε το επάγγελμα χωρίς άδεια και γιατί δεν είχε εντοπιστεί μετά την πρώτη καταγγελία η οποία είχε γίνει το καλοκαίρι του 2022.

«Έπρεπε από την πρώτη περίπτωση, να κινηθούν άμεσα οι υπηρεσίες, να ελέγχουν το συγκεκριμένο άτομο σε ποια συχνά διαστήματα ή αν πήγαιναν αμέσως και οι υπηρεσίες ενημερωνόντουσαν για αυτό το θέμα θα έπρεπε να την επισκεφθούν από τότε και θα ανακάλυπταν από τότε ότι ήταν παράνομη» είπε η Λαύρα Ηρακλέους Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης.