Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η τ/κ πλευρά απάντησε θετικά για τον διορισμό απεσταλμένου από τον ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο "υπεξ" στα κατεχόμενα, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

«Απαντήσαμε θετικά στο θέμα του απεσταλμένου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναζητηθεί κοινό έδαφος για  ομοσπονδία. Θα ισχύει (ο διορισμός του απεσταλμένου) για περίοδο 6 μηνών. Η θέση της τ/κ πλευράς είναι να προσπαθήσει να βρει το κοινό έδαφος στη βάση δύο κρατών», ανέφερε ο  Ερτουγρούλογλου μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας "Κίμπρις Ποστασί".

Το πραγματικό πρόβλημα, είπε, "είναι ότι η ε/κ πλευρά γίνεται αποδεκτή ως Κυπριακή Δημοκρατία και όσο αυτό συνεχίζεται λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Πώς θα λύσετε το πρόβλημα με τέτοια αντίληψη;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι το σημερινό στάτους κβο στη διεθνή σκηνή λειτουργεί εναντίον των Τ/κ και γι’ αυτό «έχουμε παράπονα».

Οι συνομιλίες για ομοσπονδία δεν θα έρθουν ποτέ στην ημερήσια διάταξη, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι "οι Ε/κ απέρριψαν όλες τις προτάσεις για συνεργασία και διαμοιρασμό της συνεργασίας με τους Τ/κ".

Σημείωσε πως θεωρεί«μηδενική» την «πιθανότητα μετάβασης σε μια διαφορετική πολιτική από αυτή για αποδοχή της 'κυρίαρχης ισότητας' και του 'ισότιμου διεθνούς καθεστώτος' της 'τδβκ'. Η επιλογή της εταιρικής σχέσης έχει εξαφανιστεί», ανέφερε.

Θεωρεί επίσης «εξαιρετικά λανθασμένη» τη στάση προηγούμενων «κυβερνήσεων» να εγκαταλείψουν την ιδέα του «κράτους», όπως σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν διδάσκεται τίποτα στους νέους, προκειμένου να μην εμπεδωθεί η εχθρότητα. «Αν κάποιος δεν γνωρίζει το τίμημα που έχει καταβληθεί για να φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν μπορεί να γνωρίζει την αξία αυτών που έχει (ΣΣ: εννοεί το ψευδοκράτος). Είναι λάθος στάση να μην δείχνουμε ποιος είναι ο εχθρός. Είναι καλό που οι νέοι μας δεν έχουν εχθρικές απόψεις, αλλά είναι ένα μειονέκτημα εκεί που υπάρχει κίνδυνος», υποστήριξε.