Τηλεόραση Ραδιόφωνο
9οιθ

Καμία επίσημη καταγγελία δεν έχει φτάσει στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για τις δυο καταγγελίες στην Αστυνομία εναντίον δικηγόρου για οικειοποίηση μεγάλου χρηματικού ποσού. Σύμφωνα με παρέμβασή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βορκά, στο Μέρα Μεσημέρι, αυτό που αναμένει ο Δικηγορικός Σύλλογος για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση είναι η αστυνομική έρευνα και η κατάληξη στην υπόθεση. Ωστόσο, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εξετάζει την υπόθεση έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα και να δράσει αναλόγως των ευρημάτων από τις έρευνες.

Όσον αφορά την υπόθεση υποκίνησης αλλοδαπών από δικηγόρους και τις καταγγελίες του Υπουργείου Εσωτερικών για δικηγορικά γραφεία, προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, ο κ. Βορκάς ανέφερε πως υπάρχουν δυο καταγγελίες με την πρώτη να έχει ήδη διερευνηθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο και να μην προκύπτει οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Η δεύτερη καταγγελία βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας από τον Δικηγορικό Σύλλογο με τον κ. Βορκά να ζητά, όπως είπε, την επίσπευσή της. Χαρακτηριστικά, είπε πως στόχος είναι να γίνουν οι έρευνες χωρίς να θυματοποιηθεί κανένας και αν πρέπει να γίνουν διώξεις να πραγματοποιηθούν με τις ορθές διαδικασίες. Ο Δικηγορικός Σύλλογος, ανέφερε, βρίσκεται σε επικοινωνία με το Τμήμα Αλλοδαπών για το θέμα που έχει καταγγελθεί. 

"Θα συνεργαστούμε, θα διερευνησουμε χωρίς να θυματοποιήσουμε κανέναν" ανέφερε ο κ. Βορκάς.