Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυ

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση διερευνώμενης κομπίνας εκατομμυρίων ευρώ μέσω επενδύσεων τύπου πυραμίδας από γυναίκα μεγαλοδικηγόρο με γραφεία σε Λεμεσό και Λευκωσία, έρχονται στο φως.

Η εφημερίδα Πολίτης που αποκάλυψε το θέμα, επανήλθε σήμερα με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο δρούσε το διερευνώμενο πρόσωπο, που όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, κατάφερε να φεσώσει την οικονομική ελίτ της Λεμεσού, πείθοντάς πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια, να επενδύσουν σε αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ με μετρητά, υποσχόμενη άμεσο και υψηλό κέρδος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά μετά από καταγγελίες, δύο υποθέσεις εναντίον της μεγαλοδικηγόρου και του γραφείου της. Η πρώτη αφορά στην μεταβίβαση ακινήτων δυνάμει πλαστογραφίας, με εκτιμώμενη αξία 1 εκατομμύριο ευρώ και η δεύτερη σε παράνομη μεταβίβαση μετοχών εταιρείας που έχει στην κυριότητά της ακίνητα αξίας πέραν του 1 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη δικηγόρο κατήγγειλε για απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων από πελάτη του δικηγορικού γραφείου πρώην συνέταιρός της, η οποία αποχώρησε πρόσφατα από το γραφείο.

Με αφορμή την σοβαρή αυτή υπόθεση, φιλοξενήθηκε στα Νέα του ΑΝΤ1, ο  Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορκάς ενώπιον του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου δεν υπάρχει σχετική καταγγελία. «Είναι μια σοβαρή υπόθεση εάν αποδειχτεί, ο καθένας έχει το δικαίωμα υπεράσπισης», σημείωσε.

Ακόμα ο κ. Βορκάς απάντησε και στις καταγγελίες του ΥΠΕΣ για παραπληροφόρηση ή ακόμη και εκμετάλλευση αιτητών ασύλου από συγκεκριμένους δικηγόρους και παρακώλυση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Όσα ανέφερε ο κ. Βορκάς: