Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οθυ

Για όγδοη φορά απασχόλησε την Επιτροπή Εμπορίου το νομοσχέδιο για το e-καλάθι χωρίς ωστόσο ουσιαστική πρόοδο.

Στην ολομέλεια της βουλής, πριν τα Χριστούγεννα στοχεύουν να οδηγήσουν το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για το e – kalathi ενώ εξακολουθούν να παραμένουν οι διαφωνίες και ανοιχτά βασικά ζητήματα.

Χθες συνεχίστηκε η κατ’ αθρόν συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στον ορισμό των προϊόντων που θα ενταχθούν στη πλατφόρμα.

Η συνεδρία σημαδεύτηκε από την έντονη αντιπαράθεση του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Χατζηγιάννη, με το διευθυντή της Υπηρεσίας Καταναλωτή Κωνσταντίνου Καραγιώργη.

«Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα που θα κλείσει με μιάς και το θέμα θα βρίσκεται κάθε Τρίτη μέχρι να καταλήξουμε» είπε ο κ. Χατζηγιάννης και πρόσθεσε «είναι πρωτόγνωρα πράγματα να θέλουν να περάσουν και να ολοκληρώσουν νομοθεσίες χωρίς να αφήσουν να υπάρξει ο απαιτούμενος διάλογος και προβληματισμός».

Στις κατηγορίες του Προέδρου της επιτροπής απάντησε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή, τονίζοντας πως η διαβούλευση με του εμπλεκόμενους έγινε και έχει εξαντληθεί.

Βουλευτές ακόμα, κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου ότι ροκανίζει το χρόνο επαναλαμβάνοντας τα ίδια ζητήματα σε τρεις διαδοχικές συνεδρίες και χωρίς να γίνεται ουσιαστική δουλειά για την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου.