Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυνήγι, κυνηγός, όπλο

Περίπου σαράντα χιλιάδες κυνηγοί βγήκαν με το πρώτο φως της μέρας στην ύπαιθρο, για να κυνηγήσουν πέρδικες, λαγούς και φραγκολίνες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας, η πρώτη από τις δεκαεφτά εξορμήσεις της φετινής κυνηγετικής περιόδου, έκλεισε χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, με μοναδική παράβαση την καταγγελία ενός προσώπου που κυνηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος άδειας κυνηγίου.

«Μπορώ να πω ότι η σημερινή ημέρα έχει κυλήσει ομαλά εξ` όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή σοβαρές περιπτώσεις λαθροθηρίας», δήλωσε ο Πέτρος Αναγιωτός εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας.

Με το αριστερό ξεκίνησαν, ωστόσο, οι εξορμήσεις για πολλούς κυνηγούς, οι οποίοι επέστρεψαν στα σπίτια τους με άδεια χέρια.

Αιτία οι καιρικές συνθήκες, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία που επικρατούσε στις πλείστες περιοχές της Κύπρου, ένας συνδυασμός που δεν είναι καθόλου βοηθητικός, ούτε για τους κυνηγούς ούτε και για τα σκυλιά τους.

Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες που ταλαιπώρησαν την πλειοψηφία των κυνηγών, η ενημέρωση από τους κυνηγούς προς την Υπηρεσία Θήρας για τα θηράματα που αποκόμισαν, αποδείχθηκε μια εύχρηστη διαδικασία.

«Για κάποιο που έχει έξυπνο κινητό δεν είναι δύσκολο, για κάποιο που είναι γνώστης της τεχνολογίας. Ούτε δύσκολο είναι για τους υπόλοιπους ανθρώπους που μπορούν να στείλουν ένα απλό μήνυμα. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιο που να μην ξέρει να στείλει ένα μήνυμα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού Ηλίας Πεκρής.

Αύριο το πρωί και με το τέλος της επίσημης πρώτης, η Υπηρεσία Θήρας θα έχει και τα στοιχεία για την αποδοτικότητα της δήλωσης θηραμάτων, καθώς θα συλλέξει τα δεδομένα της εφαρμογής Artemis.cy και των sms για να δει πόση ήταν η λεία της πρώτης ημέρας της νέας φάσης της κυνηγετικής περιόδου.