Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυνήγι, κυνηγός, όπλο

Με καινοτομίες η πρώτη επίσημη της φετινής κυνηγετικής περιόδου η οποία αρχίζει από αύριο 5 Νοεμβρίου.

Οι κυνηγοί θα μπορούν να κυνηγήσουν πέρδικες, λαγούς και φραγκολίνες.

Σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι η νεοσύστατη ηλεκτρονική πλατφόρμα artemis.cy, μια εφαρμογή μέσα από την οποία οι κυνηγοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα θηράματα που έχουν αποκομίσει από την θηρευτική τους δραστηριότητα.

Εκτός της πλατφόρμας οι κυνηγοί έχουν την επιλογή να ενημερώνουν την Υπηρεσία Θήρας με SMS από το κινητό τους τηλέφωνο αναλόγως της επαρχίας όπου εξορμούν.

Καταγραφή θηραμάτων μέσω SMS ή Μέσω της εφαρμογής Artemis.cy

Επαρχία Λευκωσίας: 99201081 ή 99201231

Επαρχία Λάρνακας-Αμμοχώστου: 99202463 ή 99203228

Επαρχία Λεμεσού: 99201258 ή 99201503

Επαρχία Πάφου: 99201946 ή 99202286

Τονίζεται ότι η μέγιστη λεία που αντιστοιχεί ανά κυνηγό είναι: Τέσσερις πέρδικες, ένας λαγός και μία φραγκολίνα.

Σε περίπτωση παράβασης του ορίου λείας θα επιβάλλονται εξώδικα πρόστιμα, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και το ποσό των εκατό ευρώ.

Πέτρος Αναγιωτός – Εκπρόσωπος Υπηρεσίας Θήρας

«Στόχος και σκοπός είναι την συγκεκριμένη περίοδο να ενθαρρυνθούν όλοι οι κυνηγοί να δηλώσουν την κάρπωση τους με οποιονδήποτε τρόπο, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εικόνα της κάρπωσης ανά πάσα στιγμή και εξόρμηση για να μπορέσουμε και εμείς να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις για την διαχείριση των θηραμάτων.»

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Τμήματος Θήρας, οι κυνηγοί την φετινή περίοδο θα ξεπεράσουν τις σαράντα χιλιάδες, ενώ το Ταμείο Θήρας θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με περισσότερα από διακόσια μέλη επί ποδός σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Οι κυνηγοί θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε 17 εξορμήσεις, από αύριο Κυριακή πέντε Νοεμβρίου και μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου.

 

Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής, Ηλίας Πεκρής στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1: