Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απόπειρα φόνου Ορόκλινη

Ποινή φυλάκισης 16 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε άνδρα 31 ετών από την Ορμήδεια για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την οποία τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς 6χρονο αγοράκι και 42χρονος.

Ο καταδικασθείς κρίθηκε ένοχος, κατόπιν δικής του παραδοχής, σε κατηγορίες απόπειρας φόνου σε βάρος του 42χρονου, απόπειρα φόνου με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του 6χρονου, συνωμοσία για φόνο και σε άλλες τέσσερις κατηγορίες για κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου, καθώς και για κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2022 έξω από το σπίτι του 42χρονου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς μόλις επιβιβάστηκε σε διπλοκάμπινο όχημα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο 6χρονος γιος φίλου του, που επέβαινε στο όχημα.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 31χρονο 72 ώρες μετά την εγκληματική ενέργεια, αφού τον συνέδεσε με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα που βρέθηκε στη σκηνή. Μετά τη σύλληψή του ο καταδικασθείς ομολόγησε πως ήταν ο δράστης της απόπειρας φόνου και ενέπλεξε στην υπόθεση και άλλο άνδρα, 35 χρονών, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2022.