Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απόπειρα φόνου Ορόκλινη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, άνδρας ηλικίας 31 ετών, παραδέχθηκε σήμερα ενοχή για την απόπειρα φόνου εναντίον 42χρονου που σημειώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Ορόκλινη κατά την οποία τραυματίστηκε επίσης ένα εξάχρονο αγοράκι.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 3 Ιουλίου ο κατηγορούμενος, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά παραδεχθεί στην Αστυνομία τα αδικήματα, εντούτοις απάντησε μη παραδοχή σε επτά συνολικά κατηγορίες, επειδή είχε περιληφθεί σε αυτές και η απόπειρα φόνου εναντίον του παιδιού.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, έγινε τροποποίηση του κατηγορητηρίου και αφαιρέθηκε η κατηγορία για απόπειρα φόνου εναντίον του εξάχρονου παιδιού.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 31χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου σε βάρος του 42χρονου, απόπειρα φόνου με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του 6χρονου παιδιού, συνωμοσία για φόνο και σε άλλες τέσσερις που αφορούν κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την 6η Οκτωβρίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία, έφτασε στη σύλληψη του 31χρονου τρία μόλις 24ωρα μετά την απόπειρα, αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα, η οποία εντοπίστηκε στη σκηνή.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον 42χρονο, αναφέροντας πως θα λάμβανε ως αμοιβή ποσό 20 χιλιάδων ευρώ και υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως στο αυτοκίνητο επέβαινε και το εξάχρονο παιδί.

Ο 31χρονος, ενέπλεξε στην κατάθεσή του και άνδρα ηλικίας 35 ετών από τη Σωτήρα, ο οποίος καταζητείται από τις 6 Δεκεμβρίου.