Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Περίπου στα 11 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος, που πληρώνει κάθε χρόνο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.  

Στον άξονα μείωσης των εξόδων, στον οποίο κινείται ο οργανισμός, ξεκίνησαν εχθές οι εργασίες για την υλοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Νοσοκομείο.  

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ κ. Χαριλάου, δήλωσε ότι ήδη από εχθές τμήμα του χώρου στάθμευσής έχει περιφραχθεί για το πάρκο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2024.  

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου.  

Την ίδια ώρα σχέδιο δράσης έχει καταθέσει ο ΟΚΥΠΥ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο τον εξορθολογισμό των εξόδων του Οργανισμού.  

Οι κύριοι πυλώνες αφορούν την εξοικονόμηση κονδυλίων και την αύξηση των εισοδημάτων. Αρκετές δράσεις, περιλαμβάνονται ώστε να γίνει ορθολογισμός των δαπανών, ώστε να γίνονται μόνο εκεί όπου απαιτείται, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου.  

Στο πλαίσιο αυτό η υλοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου, αναμένεται να ανακουφίσει τον Οργανισμό, καθώς όποιο ποσό εξοικονομηθεί θα είναι προς όφελος του νοσοκομείου και οι δαπάνες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού, όπως δήλωσε ο κ. Χαριλάου.