Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απόπειρα φόνου Ορόκλινη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, άνδρας ηλικίας 31 ετών, που θεωρείται από την Αστυνομία ύποπτος για απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, απάντησε σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου, ότι δεν παραδέχεται ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «στην απόπειρα φόνου που διενεργήθηκε στις 4 περασμένου Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη, είχαν τραυματιστεί από πυροβολισμούς ένα εξάχρονο παιδάκι και ένας άνδρας ηλικίας 42 ετών». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, σήμερα ο 31χρονος «που είχε αρχικά ομολογήσει στην Αστυνομία ότι είχε ανοίξει πυρ εναντίον του διπλοκάμπινου οχήματος στο οποίο επέβαιναν ο εξάχρονος και ο 42χρονος, που ήταν και ο στόχος της απόπειρας, απάντησε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου πως δεν παραδέχεται ενοχή στις επτά συνολικά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν».

Πρόσθεσε ότι «οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 31χρονος αφορούν συνομωσία για φόνο, δύο για απόπειρα φόνου και άλλες τέσσερις που αφορούν κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών κατηγορίας Α».

Το Κακουργιοδικείο όρισε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ως ημερομηνία για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως ο 31χρονος παραμείνει υπό κράτηση.

Η Αστυνομία, έφτασε στη σύλληψη του 31χρονου τρία εικοσιτετράωρα μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου.

Ο ύποπτος ενέπλεξε στην κατάθεσή του άλλο άτομο, τον Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35 χρόνων από τη Σωτήρα, ενώ προχώρησε σε υποδείξεις σκηνών στους ανακριτές της υπόθεσης.

Ο 35χρονος Καμπούρη, εξαφανίστηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2022 και καταζητείτο τόσο από την Αστυνομία της Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώ αναζητείτο και ως ελλείπων πρόσωπο από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιασεμή, εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε την 1η Μαρτίου ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.