Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξμηγ

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η κατεδάφιση πέντε πολυκατοικιών στους προσφυγικούς οικισμούς στα Λατσιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην ανακοίνωση που αφορά στην υλοποίηση του Σχεδίου «κτιΖΩ», αναφέρεται ότι σήμερα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός υποβολής προσφορών για την κατεδάφιση των πέντε πολυκατοικιών που βρίσκονται στον Δήμο Λατσιών.

Οι εν λόγω πολυκατοικίες περιλαμβάνονται στις 20 που έχουν κριθεί για άμεση κατεδάφιση, στο πλαίσιο της α’ φάσης του Σχεδίου. Σημειώνεται ότι, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών το επόμενο διάστημα, εκτιμάται ότι οι εργασίες κατεδάφισης θα αρχίσουν περί τα μέσα Οκτωβρίου. Σημειώνεται, επίσης, ότι πρόκειται για πολυκατοικίες που έχουν εκκενωθεί πλήρως.

Αναφέρεται επίσης ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της πρώτης ομάδας ιδιοκτητών από τις δύο πολυκατοικίες που βρίσκονται στον οικισμό Αποστόλου Ανδρέα στον Δήμο Λατσιών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου «κτίΖΩ». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο δίνεται έμφαση στις συναντήσεις γνωριμίας και συντονισμού των ομάδων ιδιοκτητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Όπως αναφέρεται, οι 18 δικαιούχοι ενημερώθηκαν από λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τα επόμενα βήματα και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στη συνέχεια για την αναδόμηση της νέας πολυκατοικίας. Επιπρόσθετα, στη συνάντηση, οι δικαιούχοι καθόρισαν τα τέσσερα άτομα που θα αποτελέσουν τη συντονιστική επιτροπή της πολυκατοικίας και θα ενεργούν εκ μέρους της ομάδας για την παρακολούθηση της διαδικασίας ανέγερσης της νέας πολυκατοικίας σε συνεννόηση με τον Συντονιστή Έργου που θα επιλέξουν.