Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξμηγ

Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο κτίΖΩ για αναδόμηση των επικίνδυνων προσφυγικών πολυκατοικιών.

Οι δυο ένοικοι στα Λατσιά, που μέχρι σήμερα δεν έφευγαν από την πολυκατοικία όπου διαμένουν, ενημέρωσαν το Δήμο ότι μαζεύουν τα υπάρχοντα τους και εντός των ημερών θα εγκαταλείψουν την πολυκατοικία.

Όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1 η καθυστέρηση στη μετακίνηση οφειλόταν σε μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν με το νέο σπίτι που έχουν βρει, τα οποία ωστόσο πλέον δεν υφίστανται.

«Εξάντλησαν όλο το διάστημα το οποίο τους είχαμε δώσει σήμερα θεάθηκε ένας από τους ένοικους εκεί  ο οποίος απομάκρυνε κάποια από τα υπάρχοντα του που υπάρχουν εκεί στον χώρο», ανέφερε ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς.

Χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας,  φεύγουν και οι τελευταίοι δυο ένοικοι  της 5ης πολυκατοικίας εδώ στον δήμο Λατσιών, στην οδό Μαχαιρά  4  και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κατεδάφιση των πρώτων πολυκατοικιών του σχεδίου «κτίΖΩ»

Με την κένωση και των πέντε πολυκατοικιών στο Δήμο Λατσιών, θα ανοίξει και ο δρόμος για τις μπουλντόζες οι οποίες αναμένεται να πιάσουν δουλειά εντός Οκτωβρίου, καθώς η τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 22α Σεπτεμβρίου.

«Αναμένουμε ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν το συντομότερο, θα δοθεί η προσφορά στον επιτυχόντα  και θα δούμε σε λίγο καιρό τις πολυκατοικίες αυτές που είναι επικίνδυνες  να προχωρήσει η πολεοδομία με την κατεδάφιση», σημείωσε ο κ. Πιτταράς.

Υπενθυμίζεται πως το ενδιαφέρον για τις 20 πρώτες πολυκατοικίες άμεσης επικινδυνότητας που θα κατεδαφιστούν φτάνει το 70% ενώ για τις 43 συνολικά είναι στο 52%.