Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υτ

Λήγει σήμερα το διάταγμα για την έξωση από την πολυκατοικία στον Δήμο Λατσιών, η οποία βρίσκεται μέσα στις 20 πολυκατοικίες άμεσης επικινδυνότητας που περιλαμβάνονται στο σχέδιο κτίΖΩ και στην οποία παρέμειναν μόνο δυο ένοικοι οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν την πολυκατοικία.

Οι δύο ένοικοι προβάλλουν διάφορες δικαιολογίες αναβάλλοντας συνεχώς την μετακίνηση τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην κατεδάφιση και των υπόλοιπων τεσσάρων πολυκατοικιών στο Δήμο οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί.

Όπως ακούστηκε και χθες στη βουλή στην συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων, για αρχή δεν θα γίνει παρέμβαση της αστυνομίας, για την έξωση των δυο προσώπων, τα οποία κινδυνεύουν λόγω της επικινδυνότητας της πολυκατοικίας.

Όπως τονίστηκε και από τον Δήμαρχο, θα σταλούν επιστολές από δικηγόρο και μόνο τότε αν δεν ανταποκριθούν θα εμπλακεί η αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα αυτό δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο σχέδιο κτίΖΩ.

Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πριν την παρέμβαση της Αστυνομίας  

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τους δύο πολίτες.  

Έκκληση έγινε και στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής, ώστε να μην προχωρήσουν σε παρέμβαση της Αστυνομίας.  

Όπως δήλωσε ο κ. Κέττηρος, «το σχέδιο κτίΖΩ έγινε για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και όχι να τους φέρει σε τέτοια κατάσταση με παρεμβάσεις της αστυνομίας».

Για εμπλοκή όλων των εμπλεκομένων φορέων, αν χρειαστεί, μίλησε ο κ. Κέττηρος ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.  

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Δήμαρχος ήδη ανταποκρίθηκε διαβεβαιώνοντας τον «ότι δεν θα γίνει καμία τέτοια ενέργεια».  

«Γιατί το σχέδιο δεν γίνεται για να επωφεληθεί κάποιος περισσότερο, γίνεται για να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο κ. Κέττηρος.  

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι πρέπει να εντοπιστούν οι λόγοι που δεν επιθυμούν το Σχέδιο οι πολίτες και να βρεθούν λύσεις, όχι να εξαναγκαστούν οι πολίτες να συμμετέχουν.