Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Έντονο προβληματισμό και αναστάτωση, προκαλούν τα νέα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών, που έλαβαν χώρα σε σχολικό χώρο, και μάλιστα μόλις μερικές ημέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  

Καβγάς πρωτοφανούς βιαιότητας ανάμεσα σε δύο μαθήτριες καταγράφηκε έξω από γυμνάσιο στη Λευκωσία.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι μαθητές και κυκλοφόρησαν λεπτά μετά το συμβάν στο διαδίκτυο, οι δύο μαθήτριες πιάνονται στα χέρια με απίστευτη βαρβαρότητα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην έξοδο του σχολείο, και μόλις σχόλασαν οι μαθήτριες.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η συμπλοκή ήταν η εξέλιξη λεκτικής διαμάχης που είχαν οι δύο μαθήτριες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ φαίνεται να έκλεισαν και ραντεβού για τη σύγκρουσή τους.

«Tο συμβάν αυτό έχει διερευνηθεί, έχουμε την έκθεση γεγονότων εκ μέρους της διευθύντριας και είναι σαφέστατο όμως ότι οι μαθητές που ήταν και παρακολουθούσαν το συμβάν θα έπρεπε να ενεργήσουν για να αποτρέψουν την συμπλοκή αυτή και είναι προς διερεύνηση με παιδαγωγικούς όρους και αλλαγή τροποποίηση της συμπεριφοράς των εμπλεκομένων», δήλωσε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης. 

Οι αρχικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο συμβάν, έφεραν γονείς να καταγγέλλουν καθηγητές ότι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, και δεν παρενέβησαν, επειδή αυτό συνέβη έξω από το σχολείο και μετά το κουδούνι.

Την καταγγελία διαψεύδει εκπρόσωπος του καθηγητικού συλλόγου του σχολείου, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΑΝΤ1, αλλά και η έκθεση γεγονότων που απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας η διευθύντρια.

«Το περιστατικό συνέβη έξω από τον χώρο του σχολειού και κανείς από τους καθηγητές δεν το είχε αντιληφθεί την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη. Κατά την αποχώρηση του από το σχολείο ένας από τους καθηγητές πέρασε τυχαία από το περιστατικό, ωστόσο είχε ήδη τελειώσει και οι μαθητές είχαν διαλυθεί», αναφέρει συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου. 

Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως η κατάσταση της μιας εκ των δυο μαθητριών  είναι αρκετά σοβαρή, αφού φέρεται να έχει υποστεί ρήξη ήπατος  ενώ η άλλη, φέρει μώλωπες και εκδορές.

Αξίζει να τονιστεί πως στον καβγά ενεπλάκη και τρίτη μαθήτρια, ενώ στο βίντεο διακρίνονται συμμαθητές και συμμαθήτριές τους να γελάνε και να χειροκροτούν απολαμβάνοντας το θέαμα.

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και ειδικότερα στο επίπεδο των μαθητών. Είμαστε μια κοινωνία πολιτισμένη και έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται», δηλώνει ο Λοΐζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. 

Σημειώνεται πως πέρα από τη διερεύνηση από το Υπουργείο Παιδείας, το περιστατικό διερευνά και η αστυνομία, στην οποία καταγγέλθηκε από την  οικογένειας μιας εκ των μαθητριών.

Συμπλοκή και στην Αμμόχωστο

Πανομοιότυπο περιστατικό βίας έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες και σε γυμνάσιο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνιστές ήταν αγόρια κάτω των 14 ετών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο.  

«Και εκεί ενεργούμε με ανάλογο τρόπο, και για την Αμμόχωστο περιμένουμε την έκθεση όπου θα έχουμε συνολική εικόνα εντός ολίγου», δήλωσε ο κ. Λούης.

Καταληκτικά ο κ. Λούης, σημείωσε πως θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας πως μέσα στο σχολείο δεν επιλύονται οι οποίες διαφορές με αυτού του είδους τις ακραίες συμπλοκές.