Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το νέο περιστατικό βίας που σημειώθηκε μεταξύ μαθητριών χθες σε Γυμνασίου της Λευκωσίας. Υπάρχουν καταγγελίες ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν και καθηγητές οι οποίοι δεν παρενέβησαν. «Δεν ήταν παρόντες καθηγητές στο περιστατικό», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο  Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, ωστόσο προτίθεται να συνεχίσει την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη. Καταγγελία και για δεύτερο περιστατικό σε σχολείο της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το οποίο για δεοντολογικούς λόγους δεν μεταδίδει ο ΑΝΤ1,  δυο μαθήτριες πιάνονται στα χέρια έξω από σχολείο, πέφτοντας στο έδαφος, τραβώντας  τα μαλλιά η μία της άλλης, ενώ δεν έλειψαν και οι γροθιές στο πρόσωπο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τον άγριο καβγά κινηματογραφούσαν  οι συμμαθητές  των δυο κοριτσιών γελώντας και απολαμβάνοντας το  περιστατικό  χωρίς κανένας να προσπαθεί να τις σταματήσει.

Σε κάποια στιγμή,  τρίτη μαθήτρια ενεπλάκη και αυτή τραβώντας τα μαλλιά σε μια από τις δύο, και μόνο τότε ένας άλλος μαθητής επενέβη, όχι όμως για να σταματήσει την συμπλοκή αλλά μόνο για να απομακρύνει την τρίτη μαθήτρια. 

Κυπριανός Λούης: «Δεν ήταν παρόντες καθηγητές στο περιστατικό»

Με αφορμή το περιστατικό φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης και επισήμανε ότι από την έκθεση γεγονότων που έχουν λάβει από την Διευθύντρια του σχολείου δεν φαίνεται να ήταν παρόντες στο περιστατικό καθηγητές. Διαβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι θα διερευνηθούν περαιτέρω οι καταγγελίες που κάνουν λόγο ότι στο περιστατικό ήταν παρόντες και καθηγητές.

Αυτό που διαφαίνεται μέσα από την έκθεση σύμφωνα με τον κ. Λούη, είναι ότι μαθητές που ήταν παρόντες στο περιστατικό δεν ενέργησαν για να αποτρέψουν την συμπλοκή. 

«Καταδικαστέα η βία σε όλες της μορφές», τόνισε ο κ. Λούης ο οποίος έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας το οποίο έγινε μετά την λήξη των μαθημάτων και έξω από το σχολικό χώρο. Σημείωσε δε ότι «πέρυσι το συγκεκριμένο σχολείο δεν παρουσίασε κανένα παραβατικό συμβάν».

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι πριν από δύο μέρες συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό βίας σε σχολείο της επαρχίας Αμμοχώστου, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση, καθώς αναμένουν την έκθεση γεγονότων για το τι ακριβώς συνέβη. 

«Έχουμε ενώπιον μας καταγγελίες ότι ήταν παρόντες καθηγητές στο περιστατικό», λένε γονείς

«Έχουμε ενώπιον μας καταγγελίες ότι στο περιστατικό ήταν παρόντες καθηγητές και δεν παρενέβησαν», δήλωσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοϊζος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου καταδίκασε το περιστατικό και κάθε μορφή βίας, ενώ επισήμανε ότι εάν τελικά ισχύει το γεγονός ότι στο επεισόδιο ήταν παρόντες πράγματι καθηγητές και δεν παρενέβησαν για να επιβάλουν την τάξη, τότε κάτι τέτοιο είναι καταδικαστέο.

Σημείωσε δε ότι και οι μαθητές που ήταν παρόντες στο περιστατικό όφειλαν να παρέμβουν.

Ανέφερε μάλιστα, ότι το αρμόδιο Υπουργείο χειρίζεται από χθες το όλο θέμα και αναμένουν σχετική ενημέρωση. Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με εκπρόσωπο του καθηγητικού συλλόγου του σχολείου, ο οποίος διέψευσε ότι η συμπλοκή συνέβη στην παρουσία καθηγητών οι οποίοι δεν παρενέβησαν, καθώς συνέβαινε έξω από το σχολείο  και μετά τη 13:35. Όπως μας τόνισε, το περιστατικό συνέβη έξω από τον χώρο του σχολείου και κανείς από τους καθηγητές δεν το είχε αντιληφθεί την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη.  Κατά  την αποχώρηση του από το σχολείο ένας από τους καθηγητές πέρασε τυχαία από το περιστατικό, και προσέγγισε τους μαθητές, ωστόσο είχε ήδη τελειώσει η συμπλοκή  και οι μαθητές είχαν διαλυθεί.

«Να μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους»

 «Να μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους», απάντησε φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Ισχυρίστηκε δε ότι την ώρα που διαδραματίστηκε το συμβάν, οι καθηγητές είχαν αποχωρήσει όπως και οι πλείστοι μαθητές. Στο σχολείο την ώρα του περιστατικού σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδώρο βρισκόταν η Διευθύντρια του σχολείου η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Απαντώντας στις καταγγελίες που κάνουν λόγο ότι στο συμβάν ήταν παρόντες καθηγητές ο κ. Ταλιαδώρος επισήμανε ότι «δεν πιστεύω ότι υπήρχαν καθηγητές εκεί και δεν παρενέβησαν»

«Η ΟΕΛΜΕΚ λέει στους καθηγητές ότι δεν παύουμε ποτέ να είμαστε λειτουργοί συμπεριφερόμενοι με επαγγελματισμό», σημείωσε.