Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολειο μαθητες συνοδοι

Χωρίς τέλος τα προβλήματα με τους σχολικούς συνοδούς. Οι ελλείψεις, η επικοινωνία με τους γονείς και γενικότερα ο τρόπος αντιμετώπισης, μεταξύ των καταγγελιών που δέχεται η Οργάνωση «Αγκαλιά ελπίδας».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Πρόεδρος της Οργάνωσης, Γιούλα Πιτσιάλη, είπε συγκεκριμένα ότι, «εδώ και μία βδομάδα τα τηλέφωνα του οργανισμού δεν σταματάνε να χτυπάνε για να μας καταγγέλλουν ανεπάρκειες μέσα στα σχολεία όσον αφορά τους συνοδούς και τους εξοπλισμούς».

Όσον αφορά τους 90 συνοδούς που θα δοθούν ανέφερε ότι αναμένουν να δουν που θα δουν που θα τοποθετηθούν αλλά και ποιες άλλες είναι οι ανάγκες γιατί όπως δήλωσε, «έτσι όπως αποφασίζονται οι συνοδοί δεν γνωρίζουν οι γονείς μέχρι την τελευταία στιγμή εάν το παιδί τους θα έχει συνοδό, ποιος θα είναι ο συνοδός, πόσες ώρες θα είναι με το παιδί τους. Τους το ανακοινώνουν τα σχολεία την τελευταία στιγμή».

Όσον αφορά τις ελλείψεις στα παιδιά του γυμνασίου, λυκείου και τεχνικών σχολών έκανε αναφορά σε κάποιες καταγγελίες που δέχτηκαν μέχρι στιγμής.

Είπε συγκεκριμένα για 11 παιδιά σε μονάδα γυμνασίου που τους παρέχονται 2 συνοδοί και εκπαιδευτικός δεν ξέρει πως να τα ελέγξει.

Ακόμη, υπάρχουν καταγγελίες για παιδιά τα οποία είχαν συνοδοί και τους ανακοινώθηκε φέτος ότι δεν θα έχουν.

Γονείς – Συνοδοί

Πρόβλημα και με τον τρόπο επικοινωνίας αντιμετωπίζουν οι γονείς καθώς φέτος πάνε Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και λένε ότι όλοι οι συνοδοί είναι για όλα τα παιδιά, οπόταν δεν γνωρίζει ο γονιός ποιος θα έχει την ευθύνη του παιδιού του.

Σύμφωνα με την κ. Πιτσιάλη, τους λένε ότι απαγορεύεται η επικοινωνία με τους συνοδούς  και έχει γίνει επίσης καταγγελία από γονιό που ζητά να γνωρίσει το συνοδό για να τον ενημερώσει για τον τρόπο σίτισης του παιδιού, τον τρόπο επικοινωνίας, και τους το απαγορεύουν.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των γονιών που έχουν παιδιά με αναπηρίες ανήκει σε μια άλλη εποχή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η κ. Πιτσιάλη: