Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολειο μαθητες συνοδοι

Το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά αναμένεται να χτυπήσει σε μια βδομάδα και τρέχουν να βρουν συνοδούς για τα παιδιά που τους χρειάζονται.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλη Πιτσιάλη, είπε ότι, «δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο που αποφασίζονται οι προσλήψεις των συνοδών και μέχρι να γίνει αυτή η αλλαγή θα τρέχουμε τελευταία στιγμή να βλέπουμε τα νούμερα που δεν φτάνουν και να ζητάμε επιπρόσθετους συνοδούς».

Σύμφωνα με την ίδια δεν γνωρίζει κανείς αριθμητικά τις ανάγκες προς τα έξω δηλαδή πόσες αιτήσεις έγιναν.

«Να μας πουν πόσες είναι οι ανάγκες, πόσοι προσλήφθηκαν και πόσα παιδιά μένουν χωρίς συνοδό», ανέφερε η κ. Πιτσιάλη.

Όπως δήλωσε, υπάρχει περίπτωση σε σχολείο στο Παραλίμνι που είναι 7 παιδιά και 3 συνοδοί και δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες του κάθε παιδιού αφού κάποια από αυτά είναι παιδιά με τετραπληγία και η φροντίδα τους  εξαρτάται πλήρως από έναν ενήλικα.

Όσα ανέφερε η » η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας»:

«Όλες οι ανάγκες είναι καλυμμένες»

Συνολικά εξετάζονται οι αιτήσεις όπως εξήγησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ανδρέας Θεοδωρίδης αφού όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», «οι αιτήσεις δεν είναι απλά για συνοδούς, είναι για διάφορα αιτήματα όπως για παράδειγμα ποιο είναι το κατάλληλο πλαίσιο, αν είναι σε ειδική μονάδα, αν είναι σε ειδική τάξη ή ειδικό σχολείο κ.α.».

Διαβεβαίωσε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι όλοι οι συνοδοί εκεί που πρέπει, όλες οι ανάγκες σύμφωνα με τον ίδιο είναι καλυμμένες.

«Εάν το υπουργείο δει ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και χρειάζεται να κάνει περεταίρω ενέργειες για αύξηση του αριθμού των συνοδών, θα γίνουν», σημείωσε.

Αναφορικά με το σχολείο στο Παραλίμνι, είπε πως, «δεν είναι έτσι τα πράγματα, η κάθε επιτροπή κρίνει ανάλογα με την περίπτωση. Δεν έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ανάγκες».