Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυφ

Με συνθήματα, πανό και πλακάτ, εκατοντάδες πολίτες πορεύτηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, κατά μήκος του παραλιακού της Λεμεσού, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και μηνύματα ενάντια «στα φασιστικά πογκρόμ». Η Αστυνομία προέβη σε επτά συλλήψεις πριν την έναρξη της πορείας που ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Οι συμμετέχοντες μετέβηκαν, ωστόσο, έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνοδεύουν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, όπως «στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», «ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ισότητα, αγάπη, αλληλεγγύη».

Οι συμμετέχοντες πορεύθηκαν μέχρι το τέλος του δυτικού μέρους της  επίχωσης και ακολούθως επέστρεψαν στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, ωστόσο, μετά το πέρας της εκδήλωσης, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, λόγω της σύλληψης επτά προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι επτά συλλήψεις έγιναν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων, τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπων, στο πλαίσιο εξετάσεων και ερευνών που έγιναν πριν την έναρξη της πορείας.

 

 

ξυφ
ΦΤ
γων
ωδσ
ηγ