Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Ένα πραγματικό εφιάλτη έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην επίχωση Λεμεσού, στο μόλο, στο παλιό λιμάνι και στο κέντρο της πόλης. 

Μετά τις 8:30 το βράδυ, λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας κατά της μετανάστευσης, επικράτησε το απόλυτο  χάος.

Με κροτίδες, μολότοφ, πέτρες, εμπρησμό οχημάτων, κάδων και ξήλωμα επιχειρήσεων  σημάδεψαν  την πορεία διαμαρτυρίας αυτοί που κατά τα άλλα  μέσω αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί για την ανασφάλεια που νιώθουν λόγω των μεταναστών.

Έντρομοι γονείς, παιδιά, ηλικιωμένοι έτρεχαν στα τυφλά να προστατευθούν   όταν η διαδήλωση εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο πογκρόμ  από δεκάδες κουκουλοφόρους, που κτυπούσαν όποιον έβρισκαν στο δρόμο τους.

Ξεκίνησε ως πορεία αλλά…

Και όμως όλα ξεκίνησαν ειρηνικά γύρω στις οκτώ  με την Αστυνομία  να  βρίσκεται  παντού και σε ετοιμότητα για να  διατηρήσει την τάξη  με την βοήθεια και του  αντιοχλαγωγικού οχήματος Αίαντας.

Εικοσιπέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο  εκατοντάδες συμμετέχοντες ντυμένοι στα μαύρα , κάποιοι εκ των οποίων  έφεραν και κουκούλες έδειξαν τις προθέσεις τους. Πρώτα ακούστηκαν συνθήματα κατά των μεταναστών και μετά ως τραγική ειρωνεία... ο Εθνικός Ύμνος.

Την κρίσιμη στιγμή η διμοιρία Αστυνομικών που βρισκόταν στο σημείο δίπλα από την καφετέρια παρά την παιδική χαρά, αποχωρεί από το σημείο και κατευθύνεται προς το παλιό λιμάνι, αφήνοντας στην ουσία  εκτεθειμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Η πρώτη επίθεση 

Ένα «κλείσε την καμερα», όταν ο όχλος  έφτασε στο ύψος που βρίσκονταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γίνεται η αφορμή για την επίθεση σε κινηματογραφιστές και δημοσιογράφους. Ο κινηματογραφιστής του ΑΝΤ1 σπρώχνεται βίαια και τραυματίζεται.

«Φίλε κάνω τη δουλειά μου» ακούγεται σαν απάντηση από κινηματογραφιστή άλλου μέσου.

Ακολούθησε η ρίψη κροτίδων, σπρωξιές και απειλές. Ζημιές και στον εξοπλισμό των συνεργείων ενώ κάποιοι άρπαξαν τα  κινητά από πολίτες που βιντεοσκοπούσαν τα γεγονότα.

Ο κόσμος πανικοβάλλεται και τρέχει να απομακρυνθεί αφού κανένας αστυνομικός δεν έμεινε  στο σημείο της επίθεσης.

Εμπόλεμη ζώνη η Λεμεσός 

Ο όχλος από τους δεκάδες κουκουλοφόρους προχωρούν πια ανενόχλητοι, να  διαλύουν ότι βρίσκουν μπροστά τους. Σπάνε καταστήματα αλλοδαπών, καίνε κάδους, ρίχνουν μολότοφ. 

Ενδεικτικές της βαναυσότητα που επεκράτησε και οι εικόνες από κλειστό κύκλωμα, έξώ από κουρείο αλλοδαπού. Νεαροί κτυπούν ανελέητα  ηλικιωμένο άστεγο που κοιμόταν εκεί και ακολούθως πυρπολούν το κατάστημα.   

Εκκωφαντική η απουσία της Αστυνομίας 

Η Αστυνομία απαντά με δακρυγόνα. Η κατάσταση εκτός ελέγχου...

Κάποιοι βάζουν στο στόχαστρο τους και τον Αίαντα, ο οποίο προσπαθούσε  να κατευθυνθεί στο σημείο των επεισοδίων. Οι δρόμοι όμως είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα, που δυσχεραίνουν  την μετακίνηση του οχήματος.

Ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται  ανενόχλητοι σε αλλοδαπούς.

Ταυτόχρονα πανικόβλητα παιδιά με τους γονείς τους φωνάζουν και προσπαθούν να απομακρυνθούν άρον άρον από την περιοχή.

«Καίγονται αυτοκίνητα» ακούγεται από τον ασύρματο της Αστυνομίας..

Το Σχέδιο δράσης της Δύναμης αποδείχθηκε αναποτελεσματικό για μια διαδήλωση που  όλοι γνώριζαν εδώ και μέρες.

Αφού έσπειραν τον τρόμο στην περιοχή της Επίχωσης και βορειότερα, οι ανεγκέφαλοι   συνέχισαν προς το κέντρο της πόλης. Στόχος τους αλλοδαποί και επιχειρήσεις τους.

Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη μέχρι τα ξημερώματα, με πολλά γιατί να αιωρούνται, τόσο από τους πολίτες που βρέθηκαν σε λάθος σημείο την  λάθος ώρα, τόσο και από εργαζόμενους που ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται στην περιοχή.

γερ
γρε
γερ
ργ
γερ
γρ
γερ
γερ
γργερ
γερ
τρη