Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χλώρακα αλλοδαποί διαμαρτυρία

Νέα ένταση στην Χλώρακα, με την ομάδα αλλοδάπων να κατεβαίνει και αργά το απόγευμα σε διαμαρτυρία, λίγες μολίς ώρες μετά από αυτήν που πραγματοποιήσαν το πρωί έξω από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 19:00 το απόγευμα οι αλλοδαποί πραγματοποίησαν νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας, και στο σημείο έσπευσαν μέλη της Δύναμης για επιτήρηση της όλης κατάστασης. Όπως μας αναφέρθηκε, η διαμαρτυρία είναι ειρηνική και δεν έχει προκύψει ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι αλλοδαποί απαίτησαν το πρωί να τους παραχωρηθεί χώρος για να διαμένουν με ασφάλεια και σε ανθρώπινες συνθήκες, αφού στο συγκρότημα διαμερισμάτων δεν υπάρχει ούτε ρεύμα ούτε νερό.

Η εκδήλωση έρχεται δύο 24ώρα μετά τα γεγονότα έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα, όταν δυο μέλη της Αστυνομίας που ήταν επιφορτισμένοι με την φρούρηση μετρητή της ΑΗΚ, έγιναν στόχος προπηλακισμού από περίπου 50 αλλοδαπούς που διαμένουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, «η κατάσταση πλέον είναι εκρηκτική. Ο κόσμος στην Χλώρακα είναι ανάστατος. Το κράτος πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα να συλλάβει όλους τους παράνομους μετανάστες που διαμένουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα και αυτούς που διαμαρτύρονται σήμερα με αίτημα να τους αφήσουμε να κλέβουν ρεύμα και νερό».

 Το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, Χαράλαμπος Τσόκας δήλωσε: «Θέλουμε για τελευταία φορά να προειδοποιήσουμε την Κυβέρνηση και ζητούμε από τον Πρόεδρο, τον Αρχηγό της Αστυνομίας να λάβουν μέτρα. Ήμαστε στο και πέντε όχι στο παρά πέντε».

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν μάλιστα προπηλακισμό επισκεπτών από ομάδα αλλοδαπών.