Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία αγρότες
*Φωτογραφία αρχείου

Άγνοια δηλώνουν οι οργανωμένοι αγρότες για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες  η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Δυτικής Λευκωσίας, και αφορούσε στην αποκοπή για μισή ώρα του κυκλικού κόμβου, που συνδέει τις κοινότητες Κοκκινοτριμιθιάς, Μενοίκου και Ακακίου, κάνοντας λόγω για άνιση μεταχείριση που θεωρούν ότι υφίστανται.

 Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ΓΓ της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, «τα προβλήματα είναι διαχρονικά, επιλαμβανόμαστε των προβλημάτων αλλά αντιλαμβάνεστε ανώνυμες ανακοινώσεις και μεμονωμένες πρωτοβουλίες δεν είναι ορθός τρόπος, ούτε μπορεί να έχει τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Οι επικεφαλής όλων των αγροτικών οργανώσεων της περιοχής είναι κατηγορηματικά στη διενέργεια κάτι τέτοιου και διερευνούμε ακριβώς πως έχει εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση από κάποιο άτομο και που αποσκοπεί.

Η χθεσινή ανακοίνωση προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις των αγροτών, καθώς όπως αναφέρουν δεν είχαν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ούτε προηγήθηκε διαβούλευση μεταξύ των αγροτικών οργανώσεων, καθώς όπως μας αναφέρθηκε αναμένουν ακόμα  απάντηση από την Κυβέρνηση για τα αιτήματα τους.

Με τον κ. Χάμπα να αναφέρει ότι, «είμαστε σε μια διαρκή συζήτηση με την Κυβέρνηση ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και θα μας δείτε σύντομα εάν δεν επιλυθούν και στους δρόμους και στο προεδρικό και στη βουλή. Όμως ένας οργανωμένος αγώνας για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται οργάνωση, δεν είναι αυτή η μέθοδος που φέρνει τα αποτελέσματα, γι’ αυτό εμείς είμαστε κατηγορηματικά ενάντια σε αυτές τις ενέργειες».

Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Δυτικής Λευκωσίας, τα οποία όπως ισχυρίζονται έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση και απελπιστική κατάσταση, καθώς δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη.