Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε εφτά από τους δέκα συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής ενώπιον του δικαστηρίου, με τη δικαστή να αναφέρει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις έκδοσης του διατάγματος, καθώς κατατέθηκαν στοιχεία ικανά ώστε να συνδέσουν τους υπόπτους με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ελεύθεροι αφέθησαν οι τρεις συλληφθέντες, και συγκεκριμένα δύο Ελληνοκύπριοι και ένας Ρουμάνος, με το Δικαστήριο να αναφέρει ότι η Αστυνομία απέτυχε να αποδείξει υπόνοια εναντίον τους.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, την πύλη του Δικαστηρίου πέρασαν αρχικά οι εννέα από τους δέκα υπόπτους που οδηγήθηκαν και το απόγευμα του Σαββάτου το Δικαστήριο, ενώ αργότερα οδηγήθηκε ενώπιόν του και ο δέκατος συλληφθέντας, ο οποίος φόρεσε χειροπέδες το απόγευμα της Κυριακής στη Λάρνακα και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών. Η Αστυνομία αποδίδει στον συριακής καταγωγής 25χρονο ύποπτο, ρόλο φυσικού αυτουργού της απόπειρας φόνου του 34χρονου.

Κατά την εκτέλεση του εντάλματος έρευνας στην οικία του 25χρονου φερόμενου ως εκτελεστή της απόπειρας φόνου του 34χρονου, τα μέλη της Αστυνομίας φέρονται να εντόπισαν χρηματικό ποσό ύψους 8.300 ευρώ. Ο 25χρονος Σύρος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χωρίς δικηγόρο, ενώ για την υπεράσπισή του ανέφερε ότι διαμένει πολύ μακριά από το χώρο τέλεσης του εγκλήματος. Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι δικαιολογείται η κράτησή του, με το Δικαστήριο να εκδίδει διάταγμα για 8 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, θα γίνουν εξετάσεις και αίτημα για εξασφάλιση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων, ενώ αναμένεται να αναζητηθούν και να ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφεται ο 34χρονος και τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να έλαβαν γνώση των όσων έχουν διαδραματιστεί και γνώριζαν την κατάσταση μεταξύ αυτού με τους υπόπτους. 

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη που έδωσε τις πληροφορίες για να αρχίσει ο χορός των συλλήψεων, ο 34χρονος που δεχθηκε τους πυροβολισμούς,  φαίνεται να προσπαθούσε να εδραιωθεί στον έλεγχο υποστατικών, κυρίως πρακτορείων στοιχημάτων, γεγονός το οποίο τον έφερε σε ρήξη με τον πρώτο ύποπτο και φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας φόνου.  

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αιθούσης, ο πρώτος ύποπτος συνεργάζεται με άλλους δύο υπόπτους συριακής καταγωγής, που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο.

Από το αίτημα προσωποκράτησης της Αστυνομίας, προκύπτει ότι o έβδομος ύποπτος, συριακής καταγωγής, είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το σκούτερ κατά το στάδιο της απόπειρας φόνου το μεσημέρι της Τρίτης στην Ανθούπολη, ενώ σύμφωνα πάντοτε με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 25χρονος Σύρος που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρνακα , είναι το έτερο πρόσωπο που επέβαινε επί της μοτοσικλέτας και φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε τρεις φορές κατά του 34χρονου.

Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μαραθώνια, με τους δικηγόρους των υπόπτων αφενός να ζητούν εξαίρεση της δικαστού λόγω αντικειμενικής αμεροληψίας, με το αίτημά τους να απορρίπτεται, και αφετέρου να φέρουν ενστάσεις για την αξιοπιστία των πληροφοριών του πληροφοριοδότη.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ με την δικαστή να επιφυλάσσει την απόφασή της το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 34χρονος υποβλήθηκε σε τέσσερεις χειρουργικές επεμβάσεις και αφαιρέθηκε από το σώμα του ένα βλήμα σφαίρας, ενώ εντοπίστηκε εντός του σώματός του τουλάχιστον ακόμα ένα βλήμα το οποίο δεν αφαιρέθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.