Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται, ένα μήνα πριν από το πρώτο κουδούνι, οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, μικροεργασίες εκτελούνται σε σχεδόν όλα τα σχολεία ανά την Κύπρο, ενώ βρίσκονται υπό εξέλιξη μεγάλα έργα σε 43 σχολεία. 

«Τα 13 από αυτά τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της, ενώ τα άλλα 30 τα οποία είναι πολύ μεγάλα έργα κόστους 145 εκατομμυρίων θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», επισήμανε ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Μαραγκός.

Τα έργα αφορούν μεταξύ άλλων στην ανέγερση του Β’ Δημοτικό σχολείο Γερίου, του Β΄Δημοτικού Ύψωνα και της νέας τεχνικής σχολής Λεμεσού

«Μιλούμε για επεκτάσεις, αντισεισμικές αναβαθμίσεις. Είναι αυτά τα έργα τα μεγάλα κάποιων εκατομμυρίων που θέλουν αρκετό χρόνο να ολοκληρωθούν. Κάποια από αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν την επόμενη σχολική χρονιά, κάποια άλλα έργα όπως η τεχνική Λεμεσού θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Μαραγκός.

Το υπουργείο παιδείας διαβεβαιώνει ότι πρώτιστο μέλημα παραμένει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και τονίζει ότι τα έργα δεν θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

«Όπου υπάρχουν εργοτάξια θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και θα πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγείας», σημείωσε ο κ. Μαραγκός.

Την ίδια ώρα οι σχολικές εφορείες έχουν ήδη ενημερωθεί για τα έργα που πρέπει να ολοκληρώσουν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Όπως είναι μικρές εργασίες, καθαρισμοί, έλεγχος υγρομονώσεων, έλεγχος εγκαταστάσεων. Αυτές είναι οι εργασίες που πρέπει να υλοποιήσουν οι σχολικές εφορείες στα 728 σχολεία που θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη», ανέφερε ακόμα ο κ. Μαραγκός.

Αναλυτική ανακοίνωση για τα έργα που εκτελούνται στα σχολεία θα εκδοθεί αύριο από το Υπουργείο Παιδείας.